Hej kära!

Sen kväll här! Sitter här med min fina syster Natasha som kommit på snabbvisit...vi dricker lite te...barnen ligger tysta och jag hopppas :-) sover! Sista dagarna har varit hektiska...och ja, som en flytt innebär...jag inser att jag lever fel...ja allt är väl inte fel...men tänker...varför skall en flytt vara en sååå svår process? Packande och packande? i evinnerlighet....behöver vi människor så mycket saker??

Jag älskar vackra blommor...jag älskar böcker, de vill jag inte vara utan... och jag tycker om koppar... väskor, och allt för mycket annat har det visat sig...barnen behöver sina saker...vi behöver kläder och möbler...men jag inser att Det bästa är när det finns Rymd i hemmet...space...plats att andas!!! Då får vi energi. Jag skulle också vilja kunna resa med bara en lätt väska om jag behöver resa någonstans. Var kommer behovet av att köpa saker ifrån...ja det är ju att köpa sig en stunds lycka...inget nytt...det har jag insett och förstått för länge sedan! Men Jag börjar bli sååå less...som vi säger upp i norr...eller ja, hur som helst...shoppingallerior är inte så mycket min grej...det ger mig huvudvärk och trötthet om jag vistas i en för länge...trott ett om ni vill :-)

Hösten här...på hemväg från skolan i vårt fina område..

Älskar att sitta omgiven av böcker och tala med vänner eller skriva om det som inspirerar mig...

Men en flytt mer än någonsin har fått mig att se hur mycket jag lever fel...och det har jag känt i mitt hjärta länge... Vackra saker i sig är inget fel,...det är bättre att omge sig av vackra saker...ett fåtal...det vi verkligen älskaar. Liksom vi bör, anser jag, rensa i vårt hem så bör vi rensa i vår omgivning, inte av elakhet...men det är viktigt för vår inre och yttre hälsa att inte omge oss med människor som påverkar oss negativt...det är vårt ansvar egentligen själv att se det, men det kan ta tid, som jag vet själv...ja livet är en skola skola... vi kan bli energitjuvar/vampyrer och vi kan råka ut för sådana...vi påverkar varandra, vi lever i samspel...därför är det viktigt vilka vi omger oss med tror jag...kanske viktigare än vi tror. Sanna vänner som jag bl a talade om i mitt förra blogginlägg... <3 

Innan vi åker i väg österut vet jag inte hur mycket jag får skrivet...och där vi hamnar så kanske vi inte får igång internet på en gång...så jag vet inte när jag hör av mig nästa gång.

 

Sköt om er kära vänner därute så länge! Hjärtan! 

 

Jessika

 

 


If You Only Say One Prayer - Say Thank You!

"Give up waiting as a state of mind. When you catch yourself slipping into waiting...snap out of it. Come into the present moment. Just be and enjoy being."

(Practicing The Power of Now, page 53) - Eckhart Tolle - ♥

 

Hej vänner mina! ♥

Just hem hemkommen med hela min älskade la familia... Vi har varit på besök hos bästa underbara vänner. Våra gamla Moskvavänner Kristina och Micke, och även Malin och Fredrik kom förbi en stund samt alla våra barn i en härlig blandning! Kärt återseende! :-)

Tänker på vänskap... Med flera av mina vänner... Känner mig såå lyckligt lottad...även då vi kanske inte ses jätteofta, ibland kan det gå månader eller halvår... Så har vi ändå varandra. Vi pratade om det ikväll. De vänner som jag har mött och lärt känna i Moskva har kommit att bli mig så nära, ja ni betyder så mycket ska ni veta ♥... Flera av er var inte där ikväll. Och alla ni andra som finns i mitt liv... Såå Tacksam! :-) ♥

Hos våra vänner i kväll...vår lilla stora tjej...femåringen vår ser ut över storstadens liv någonstans i Stockholm :-)
 

Vi har packat och packat... Det bär av österut, så blir det i alla fall för en period. Tur som är så har vi släkt som tar hand om hus :-)! Känns som rätt beslut!!! Livet går såå fort och barnen är bara små en gång i livet, och de behöver sin pappa och ja vi behöver alla varandra. Jag behöver min Älskade Gena, jag känner mig trygg med min Gena! ♥

Imorgon kommer bror min med hela sitt söta gäng... Och syster sin med hela också sitt fina gäng, alla hem till oss... Blir roligt att ses alla!!! Vi tar det enkelt och beställer hem lite... ja Mycket... 10 barn!!! :-) pizza till alla utom nyttiga jag :-) Jag äter någon sallad eller hittar på något.

 

 
Fikaträff med min "äldsta son"...min Lukas ♥ för några dagar sedan ( min systers äldsta son )...honom såg jag födas:-) och nu sitter vi här och diskuterar livet och böcker och allt möjligt...och ja..såklart han hjälper hopplösa moster Jessika att fixa grejer med i paden :-) 

 

I livet mår jag bra, många säger att de tycker att jag ser ut att må bra... Och det gör jag men det går som sagt i vågor... Känner mig fortfarande stresskänslig, och i behov av mer vila. Dålig på att laga mat till barn, ta mig för saker ibland, och det kanske inte alltid syns på utsidan... Och det kan bli för mycket med för mycket folk ibland... men med släkt så kan jag alltid gå undan och vila i ett hörn om det behövs.

I förrgår på morgonen så kände jag att adrenalinet och rädslan började överkomma mig... Och då andades jag lugnt...och sa till mig själv; Du kommer i alla fall inte att dö av det! Och då avtog rädslan... Men sedan kom den över mig igen... Jag talade igen till mig själv...Jessika; Du kommer i alla fall inte att dö av det. Det lugnade mig och det avtog... Och jag kände hur det var över. Tacksam! 

Vacker elefant hos Kristina :-) ända från Afrika! 

 

Stress leder ingenstans, de fördärvar mina celler, och Min själ och hela min omgivning, det är Gift för både mig och min omgivning! Fyra grundstenar i mitt tillfrisknande har varit och Är - Diet, Motion, Vila och Glädje/Skatt!!! - Ja och en Tro och Vilja att Jag Är Frisk!!! Jag Klarar Det! När styrkan inte riktigt räckt till så har vänner och släkt underbara ni alla funnits där! Tacksam såååååå tacksam! ♥ Och såå tacksam att jag vägleds! Och så Tacksam för MIn Läkare Dr Burzynski!!!


Nu dags att sova strax... Mina killlar älsklingar mina...ser Barcelonamatch här bredvid mig...ja inte Gena min... Och jag känner mig glad att ha träffat mina våra fina vänner i dag! Och det här inlägget kom i väg senare än det skrevs...för nu sover våra små ♥


Kraaamisar alla fina ni därute! ♥ Sköt om er!


Jessika

 


If You Only Say One Prayer - Say Thank You! 

 

Ps. Vare sig vi tror på Universum, Gud, Alltet...så tror Jag liksom Marianne Williamson skriver, troligtsvis  ett citat ur boken "A Course in Miracles" - 

 

"There is no order of difficulty in miracles. In God, all things are possible." And so it it. Amen.

Grundstenar itillfrisknande: Diet, Motion, Vila och Glädje/Skratt!, Stress..gift för Kropp Själ och vår Omgivning,
Hej vänner!

Det är sent...hemkommen efter möte med en mycket fin och god vän som jag känt i snart tjugo år...våra liv korsas då och då...och i kväll hade vi ett mycket inspirerande samtal om livet och mening... och vart vi är på väg, och hur det som vi ser som missöden i livet leder oss till den punkt som är Nu...och hur det är ingen idé att ödsla tid på att vara bitter över det förgångna egentligen...jag borde, jag skulle ha gjort...osv... För oss båda har författaren Gary Zukav betytt mycket, och speciellt boken The Seat of The Soul...Tack för en mysig kväll I...och restaurangen hade till och med både dinkelpasta och quinoapasta...wow! Så jag kunde välja och vraka! Jag med min specialdiet! Sååå God Mat! Dit går jag igen. :-)

Sitter uppe och försöker få min elva åriga son att gå i sängs...Jag har haft svårt att uppehålla någon disciplin sista tiden...nu när vi ska i väg och förändringar ska ske i vår familj...mycket att packa och sortera...jag får berätta mer sedan. Viktigt för mig att vi är tillsammans i vår familj...det har jag förstått! Livet går så fort...så fort... Vill ha nystart, också sortera ut i livet det som är viktigt, ser mig själv misslyckas vissa dagar, andra dagar går det bättre...faller ner i gamla vanor och fällor...och reser mig sedan upp igen...när jag faller är det bra med vänner som ikväll som hjälper mig att resa mig upp och att ge inspiration. Men jag mår bra...känner mig bara stressad...på grund av de förändringar som skall göras och mycket förberedelser, jag har en tendens att komplicera saker... Tack också Sigrid min vän som också inspirerar mig att inte ge upp! Det du har gjort är Strongt!!! Tacksam för mina två möten i dag...och för att jag hade första hälften av dagen hemma i dag med mina älskade barn. Och i går en dag också med mina barn...både fotbollsmatch och discolämning och lördagsmys:)...varvat med packning... Men under morgonen i dag kändes det som att det skulle komma ett mindre energiutsläpp...Det går lättare om jag förhåller mig lugn till rädslan/energin som uppkommer, som jag skrivit om förut... om rädslan byggs upp och trycks ned kan lätt adrenalinet överfalla mig och det övergår till panik och attack...Det här har också blivit ett sätt att kunna iakttaga mig själv...

Sömn viktig såå får säga Godnatt för i kväll... Sköt om er kära!

Jess

Ps. Jag uppskattar verkligen alla era kommentarer både HÄR och på facebook! Tack Tack! Det värmer!


Vackert sken i baren i den välfyllda restaurangen där vi fick plats... 
 
 
If You Only Say One Prayer - Say Thank You! 
 
 
 
 
Livet leder oss till den punkt som är Nu!,

 
Vad menade jag egentligen med gårdagens blogg...??? ... Du får Leva! Fick en så rätt ✨ kommentar av Natalja syster min fina ; Där hon skriver bl a att vi Är alla En! Och det är bara att leva!!! Det är ingen ordagrann citering...  Ibland när jag ser i mötande människors ögon säger jag tyst för mig själv: Din och min själ är Ett! Eller Du och Jag Är En/ Ett! Det kan vara vem som helst på gatan... Det var länge sedan nu som jag gjorde det... Men av någon anledning så talade vi, jag och Sasha om det här, hur vi alla är Ett!..  kvällen innan jag läste din, Nataljas  kommentar... Och jag kom att tänka på den meditationstekniken, som min Gena 💗 lärde mig... Att när jag möter någon; säga i mitt inre... Din och min själ är Ett! Vi är alla Ett! ✨ Vad får det för konsekvenser om en människa kan leva efter det? Är det Allkärlek till Allt och Alla! Det som de stora såsom Jesu uppnådde, enligt min uppfattning så uppnådde han det... Det är därför han också kallas Kristus tror jag... Vid det symboliska dopet uppnådde han Kristusskap 🌟! Allkärlek ! Allmedkänsla! Alltet! 
 
 
Sitter nu på Frankfurt Flygplats på väg hem... Försöker blogga med i phonen. Inte helt lätt för en ovan :-) Ja vi flyger snart. Snart hem till mina vackra älsklingar som jag vill kraaama sååå mycket och sååå mycket från mitt hjärta vill att de ska ha det bra. Älskade mina <3  Att Leva Fullt vad menar jag med allt detta? Det Är något Mer! Att Följa Sitt Djupaste Djupaste Högsta Kall.. Inte slarva bort sitt liv...  Och samtidigt Är Det Sant...Det Är bara att Leva, men leva är en konst en visdom... När jag har fått genomgå de senaste åren av sjukdom... samt ångest ... Så har livet sattits på sin spets!!! Sedan barndomen har jag känt att det är något viktigt som just Jag ska göra i Livet...Känner ni igen er? :-) och Livet känner jag nu leder mig dit...genom vägar jag aldrig hade kunnat vänta mig... Ja hela livet är en resa till nu! Vad är vi vackra själar ämnade att göra; Att Leva i Glädje... Då får jag och vi gladare celler friskare kroppar...( vetenskapliga bevis finns) och Att Leva ett värdigt Liv... Att leva,  människor som vi är... Mer lika kanske sådana stora Föregångare såsom Jesus och Buddha och Andra Stora Visa men utan dömande för det var ju vad de förespråkade. Nu ska jag hem till mina barn !
 
 
 Kraam och Käärlek Alla
 
JessSent from my iPhone
Möten i Livet som tumör och ångest ger mig - En Resa-Jag Är Frisk!,
Kväll i Baden Baden vackra... Ännu en dag har gått... Har hunnit med att bada i de varma källorna ( ja, inuti ser det ut mycket som ett ganska vanligt badhus... Det går att simma både ute och inne... Här har det varit kring 24 grader varmt ute mest hela tiden såå det har varit skönt... Och sol! :-) Tack! Jag har hållIt mig nu, när jag är förkyld till de varma källorna... Van vid varma bastudad som jag är... Vattnet som vi badar i är från bergen...Helande mineralkällor... Om jag förstått rätt! Väldigt uppfriskande! :-) Efteråt gick vi och hämtade varmt mineralvatten att dricka... Något att prova! 
 
Sent sent... Och bilder får jag Inte in här...datorn gick sönder igen...så jobbar med "paddan" :-) som min Anna, bästis min, kallade i paden...den som jag nu försöker bli vän med.... Hmm!  
 
 
 
Ångest i går och i dag har kommit och gått, som vågor...fina Sasha hjälper mig och min snälla Monia per telefon, I am Blessed! ... Igen dyker rädslan för min egen Livskraft upp som den stora Skräcken som får mig att skaka! Det vad jag kan beskriva som en pulserande energi vill passera genom min kropp... En Livskraft till stor del outtnyttjad oanvänd... Som vår Ingmar Berman sade enligt dottern sin; Linn Ullman... Den skapande talangen är en gåva...gör du ingenting av den vänder den sig emot dig... Och gör man inte sitt arbete så vänder den skapande kraften och blir demonisk... Känner starkt att så kan vara fallet med mig... För mycket det jag kallar tillbakahållen...nedtryckt Livskraft... Och Nu Är Den Redo Att Forsa fram som en Vulkan... Och det är egentligen ingenting att vara rädd för. Men Styrkan...Livskraften är så Stark att den överväldigar mig! Så Jag Omsluter rädslan med Ljus Ljus Ljus Det Högre... Kalla det vad ni vill... Och talar till Den... Så att den skall veta att eran är slut...slut med att kämpa emot...trycka ned det som måste och ska flöda ut... Det Vackra Det Ljusa Det Skapande... Jag Är Här För Dig! Du Är Trygg! Du får skratta och vara Glad älskade Jessika! Du får Leva! 
 
 
 Kääärlek alla ni därute! 
 
Jess
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Godmorgon vill jag skriva...även om det nu redan är lunchdags...väntar på mina svärföräldrar och Sasha att bli klara och vi skall gå och äta lunch på vårat ställe...Leo´s.
 
Jag har börjat morgonen i lugn takt...åt långsam frukost och läste lite i tidningen Vi, som jag ibland köper...läste en intervju med Linn Ullman.... och det hon sade slog mig verkligen...det fångade mig : "Ingmar sa att om man inte gör sitt arbete så vänder den skapande kraften och blir demonisk." Hon talar också om att den skapande talangen är en gåva...och gör du inget av den vänder den sig emot dig.... Ja det känns så rätt för mig. Hon och hennes man har något som kallas Freedom hemma...datorn är frånkopplad mellan 9-17 varje dag...detta så att de skall kunna arbeta. Och jag känner att det är såå rätt...vi är alla sååå distraherade av..facebook (som jag inte har något emot), och datorn spel etc...för att inte tala om hur distraherade våra barn är... Ja ett ämne att utveckla. Och något för mig att leva efter!!! Hmmm! Ja, känner att tyvär...facebook och annat drar mig från DET jag skall göra också...något mer i livet! Men facebook ger och har gett mig mycket...värme och nya och gamla vänner väcks till liv...men det kan ta sååå mycket av ens tid...ja en kvart kan helt plötsligt bli en timme...ja ni känner nog igen er:-)
 
Nu skall förkylda lilla jag gå och äta god mat på Leo´s (förkylning som jag dragit på mig hemifrån...eller vem vet kanske på planet hit) ..har hunnit med bad i heta "mineralkällor" här i Baden på förmiddag, i lilla staden ligger allt så nära.
 
Tacksam! Tack Livet! Kärlek alla!

Jessika
Nu är jag på väg... Igen och igen och igen...tacksam tacksam för min Gena 
som gör det möjligt! 
Growing heartGrowing heartGrowing heart Tack min Gena för ditt i mina ögon hjältedåd! Du kanske inte
förstår det...mina känslor!    
Green heart
 
Tacksam för Dr Burzynski som jag har mitt liv att tacka! Tack ni i Baden Baden fina läkare...
Tack snälla mormor som nu är hemma med älskade mina barn..., även om två skulle
packas iväg på fotbollsmatcher i "ottan"... 
Smiling face with smiling eyes
Tack fina pappa min för samtal i går per telefon! Tack alltid Pappa 
Jura och mamma Zoja ( min mans föräldrar för er hjälp)..
Tack alltid Valentina! Du är en klippa!
Tack alltid ni som finns runt omkring med värme och stöd! 
Growing heart
 Jag är såå tacksam att jag har såå många underbara vänner! 
Growing heartGreen heart

Åker nu taxi till Arlanda... Min lilla tjej vill inte att jag ska åka..ingen av barnen..
Men hon gråter mest...lilla älsklingen..alla mina älsklingar! Mycket har samlats i
hjärtana deras under åren...mina älskingar och min Gena!
Growing heartGrowing heartGrowing heart
 
Men jag är glad att jag är här! Att fortsätta vara mina barns mamma!
Tack Tack Tack Livet!I
I går kändes som en dag då det var grått...även om glädjen poppade upp...
Att mer och mer kunna betrakta mig själv utifrån för att se att min "bild är välskaplig"
...som Dostojevski skrev så vist i Bröderna Katamazov. Ja igår en dag av bland
annat uppgivenhet..lite tappa fotfästet...också rädsla ångest som går och bär
på angående mina nya epeleptiska EP tabletter...om de är tillräckligt starka eller ej...
Ja för jag får för mig att de är för svaga och det sa min svenska läkare till mig också,
(han hjälper mig så att jag kan få remiss till att ta blodprov varannan vecka
för att kolla mina värden, Burzynski kliniken vill det ) . Men en annan läkare
i Sverige, som jag har hittat nyligen, tyckte det var konstigt som att säga så...eftersom
det kan vara väldigt individuellt! Nu ska i alla fall jag testa mig
i Baden Baden, hur starkt EP tabletterna verkar på min kropp. 

Ja nu sitter jag på guess what ... Starbucks 
Smiling face with smiling eyes
! Köpte mig en termos... För vill ha hett te... Och på planen har de ju 
tekoppar för små "vättar"! 
Smiling face with smiling eyes
Men å andra sidan älskar jag att dricka te också i japanska vackra 
tekoppar bara det är hett och värmande. Behöver värme och glädje i
mitt liv! Och då är det väl också bra att utstråla det i livet 
Winking faceGreen heart

Men det har varit lite tungt senaste dagarna.... Livet är en gåta... 
Som jag skrev betrakta sig själv så att min bild är välskaplig....
Vad menar jag med det? Jo, hur är jag med min omgivning ?
För mig handlar det att ge kärlek glädje och inspiration till
min omgivning... Men sista åren har jag gått igenom
förändringsprocess från en mer fyrkantig, delvis rädd...
i vissa fall mycket rädd... Och arg arg arg... Självklart glädje
och kärlek i livet också... Men jag öppnar mig kanske som en blomma?
Och nu under förvandlingsprocessen som nog är hela livet...
Men kanske just nu är jag lite ostabil...
Mina skämt kan förstås fel...sådan var ju inte Jessika förrut? 
Smiling face with smiling eyes 
Jag talar argare än jag menar, måste förtydliga, inte kanske argt utan med mer kraft
och styrka, och ja ibland kan jag ju vara arg som vilken människa som helst...
så är livet... mycket har samlats... Men ofta går småsaker över snabbt...
Men livet att följa sitt hjärta..inte såra...ja...hur göra...Jag vet bara att jag gör fel
och jag är människa...som vi alla...Och jag Älskar!Min älskade flicka på väg i går med mormor Mona för att köpa lördagsgodis
...som en virvelvind :-) Älskling min!

Kärlek alla kära! 
Green heartGrowing heartPurple heartYellow heartGreen heartGrowing heart
 


Nu flyger jag! 
Smiling face with smiling eyesKraaam! 
Smiling face with smiling eyesGreen heartBouquet
 

Jess


PS. här kväll...trötter :-)...har landat och promenerat med mina
fina söta svärföräldrar Zoja och Jura som är här och kurerar sig
...sååå vackert här. Imorgon tidigt till kliniken...olika tester och
påfyllning av vitamin och aminosyra i blodet så att jag blir pigg
och studsar som en "kanin" :-) ha ha! Sedan på eftermiddagen
åker jag på magnetkamera röntgen...den som jag gör var tredje
månad... Ni som läser det här...Var gärna med mig kära älskade
vänner! <3 Ni betyder Mer Mer Mer än Ni någonsin anar!


Kvällspromenad

If You Only Say One Prayer - Say Thank You!