Här ett litet snabblinlägg… är fortfarande här. Även om jag inte hör av mig ofta. Bloggar lite på ett annat ställe, men inte riktigt redo att gå ut med den tills allt är klart! :-) Sitter på vårt kontor här i Stockholm, solen skiner. Skönt att sitta vid ett skrivbord, även om jag både är van och älskar att sitta på kafér, och ja till och med använda min säng, där jag breder ut mig med böcker och dylikt, för att skriva. Solen skiner alltså här i vackra Stockholm.
 
Det finns mycket att skriva och filosofera om. Vad har hänt i världen den senaste tiden. Vad gör media och vad är deras ansvar i världens konflikt och konflikter? Vädjar dem till våra högre eller lägre samveten. I dag fick jag en mycket fin och gammal text skickad till mig av en god vän. Texten är över hundra år gammal och är skriven av en av mina favorit författare, W Q Judge.
 
Han talar om vikten att läsa sådant som höjer vårt medvetande. "Ett af dessa öferstigliga och onödiga hinder är den rådande vanan att läsa värdelös och sensationell litteratur, såväl i tidningar och i andra former. " Det här var innan TV fanns. Han skriver vidare … "Denna vana inverkar förslöande och neddragande på själen, den förslösar tid och kraft, och för hjärnan till en upplagsplats för endast rå styrka, tvärtemot hvad den borde vara - en frambringare av kosmisk energi."
 
Han skrev det här 1896. En vis man enligt mina ord. Mycket tänkvärda ord, med tanke på all tid vi lägger ned på data, mobil, tv, skvallertidningar ( i dem inkluderar jag faktiskt kvällspressen, även om dem kan ha också en del kultur... sista resterna ? ) Självklart är det viktigt att till viss del följa med i världens utveckling och jag själv tycker om att se en rolig och välgjord film, men det finns tyvärr så mycket skräp!!! Pengar pengar pengar. Och vi fångas alla upp av det till olika grad. Stackars barnen hamnar mest i kläm, vi har ett stort ansvar där anser jag. 
 
 
Det här är också veckans läxa för mig, ja inte bara veckans läxa utan hela livets. Att bli friendly with life. Att bli vän med livet. Vad betyder det. Att Bli vän med det som är. Att utgå från livets alla ups and downs, och se dem som de är. Egentligen hjälper det inte att stressa upp sig för livet, det gör saker endast värre. Intuitivt så vet många av oss det. Men ibland och kanske till och med ofta är det svårt. Vi har kört in hjärnan i vissa banor och spår som vi handlar och reagerar på... Tack och lov så finns det dem som ger verktyg och hjälp för att komma ur dessa urgamla sätt att reagera och handla på, Eckhart Tolle är en av dem, med många fler. Till exempel Marianne Williamson. Hon ställer även upp för Congressen i USA nu, hejar på henne för fullt. Tyvärr kan jag inte rösta! För mig finns även sådana gamla författare och enligt min syn giganter såsom W.Q. Judge. Upphöjs och Gläds när jag läser och kommer in i det han skriver. Tacksam!
 
Önskar er vänner en solig dag var ni än befinner er! 
 
Jessika
 
 

If You Only Say One Prayer - Say Thank You! 
 
 
 
Förslösar vi vår tid på skräp?, Vilket ansvar har media idag?,,