Helande helande Solen som strålar gnistrande mot snön ... tog en stärkande eftermiddagspromenad efter att ha hämtat barnen....tack tack för att du finns och ger mig Styrka och inspiration... Tack för att du gör mig gladare i dag kära Sol! <3 Det gav mig sådan inspiration i livet att skriva att leva... och jag kände så starkt inom mig hur tacksam jag är för allt min älskade mamma gjort för mig. 
 
Uppfriskande promenad fem minuter hemifrån och ca 35 minuter från Moskva (Ja helt utan kö ca 20 minuter, kan bli en timme också men inte så ofta den senaste tiden) 
 
 
Härliga promenad med fågelkvitter i mitt Moskva.
 
 
Ändå föll jag lite senare.... ja, mina älsklingar de yngsta som inte inte vill gå och lägga sig för femtielfte gången i tid... och det blir ofta samma protester...och jag reagerar precis som jag inte vill och tänker att jag inte skall... med att bli arg... så blev det i kväll, men inte så farligt. Men vi avslutar alltid med kramar och saga och läsning, om vi hinner, men det har blivit mindre av läsning tyvärr den senaste tiden. Men i kväll försökte jag verkligen förvarna dem... om en timme så är det dags... Men ändå som sagt... protester... inga barn vill sova verkar det som, men jag är inte en sådan förälder som kan ha dem uppe till klockan tio eller elva... känner att barn behöver sin sömn, och även jag. Men ja, livet har varit minst sagt lite upp och ner för oss alla senaste tiden. Att jag blir arg beror mest på mig, ( det är ju jag som är vuxen och är den ansvariga ) och att jag och vi alla just nu går igenom en period som jag ser som en stor prövning redan i flera år, .....eller kanske jag skall kalla det utmaning... lite mer "positivt" ha ha! Livet livet!  
 
Men tack tack min älskade Sol för att du finns, ja utan Dig skulle ingen av oss finnas ;) ! ... men att förlora mamma älskade min det har tagit luften ur mig, som ett knytnävsslag i magen... men jag reser mig reser mig... Jag läste i en tidning nyligen en intervju, om en känd författare och jag tror att han även är journalist i Israel, han förlorade en av sina söner när sonen gjorde lumpen i ett av deras krig... och jag grät så tårarna rann när jag läste. Författaren beskriver att efter sju sorgedagar har dem inom judisk tradition något som kallas att åter vända till livet. Och det är menat till dem levande, de sörjande. Och det anser jag vara mycket vist. Men jag vet att jag inte klarar det på sju dagar... men att fastna i min sorg vet jag att mamma inte skulle vilja att jag gjorde. Hon vill att jag och mina syskon och älskade älskade pappa åter finner glädje i livet. 
 
 
 
Ja några ord från mig här om kvälla i Moskva... Livet vad är det... att stilla sitt sinne... den evigt omkringhoppande apan... in our mind.., det eviga pratet inom oss som vi inte ens är medvetna om dagligen, our "chatter box" som någon kallar det :-) ...  Och ja för mig är det att få in mer Skratt, Joy Joy Joy i livet! Kanske därför jag just nu inte klarar av annat än romantik och komedi vad gäller litteratur och filmer... nästan. Och nyheter... det har jag nog inte sett på i princip sex år...tack å lov. 
 
 
Sköt om er alla fina därute!
 
Kraamar 
 
 
Jessika
 
 
If You Only Say One Prayer - Say Thank You!
 
 
En mormor/farmor "babuschka" med sitt barnbarn skulle jag tro att det var ( i alla fall en äldre kvinna ) med en liten glad tjej på ca fem år byggde fina snöskulpturer vid floden.  
 
 
Våran "omhängnad" och grindar, runt vår gård är de bruna... Och under perioden, vi var borta sist så byggde sig vår granne, som har ett "minislott" lite extraskydd... innan var det bara lite högre än våran omhängnad (plank, staket, ja vad kallar man det ) ... ja så här ser det ut hos oss...;) Man "måste" ju skydda sig eller? Föredrar våra öppna gårdar i Sverige :-) ...Så här var det inte i början på 90-talet i Ryssland, men allt förändras ju... både på gott och ont... 
 
 
Kraam! 
... livet är förgängligheters förgänglighet...så sade någon... och mina senaste två inlägg som jag försökt skriva både i går och i dag försvann... Orden försvann upp i rymden... för ord finns alltid kvar, det har jag lärt mig. Ja, ord finns alltid kvar. Det vi säger till någon kan lägga sig som en balsamerande mjuk omhändertagande hinna runt en människa... glädjande ord kan lägga sig som energiska sprudlande fält runt en människa...och hålla sig kvar i dagar, jag det gör nog alla våra ord....även så de elaka... Så även tankar, som transporterar sig snabbare än vinden till den den vill nå. Tankens kraft är stor och så även Ordets kraft! Därför gäller det att vi håller koll på våra tankar och ord. Det är väl det alla våra stora i historien har försökt lära oss. Men Förlåtelsens Kraft Är Stor! Kanske Den Största... Tillsammans Med Kärlekens och Tacksamhetens!. 
 
Vår äldsta son målade den här tavlan när han var 8 år... den har varit med på bloggen tidigare... 
 
Tack Älskade Min mamma Mona för att du har funnits i mitt liv nästan 44 år... ja för nu finns du inte här där vi alla dina nära och kära sååå gärna vill att du fortfarande skall finnas... du finns inte här på jorden med oss. Du befinner dig i Glädjen och Kärlekens Regioner! Du har det bra det vet jag! Här på vår jord vill vi fortfarande ha dig kvar älskade mamma vår...älskade mamma min. 
 
Jag gråter gråter gråter av saknad... men vi har skrattat mycket också alla tillsammans och kommit i håg dig kära mamma och mormor och farmor...
 
Jag saknar dig såå... Jag saknar dina skratt, dina kramar, din varma humor, ... din varma skadeglädje ( när någon slog i tån eller liknande kunde du ju inte låta bli att skratta... och sedan fick du oss till skratt... tack! ) ... jag saknar att sitta på soffan med dig och se på Solsidan eller Vänner och fnissa... jag saknar din underbart goda, världskända fiskgratäng....jag saknar att se dig ta en sparktur med din gamla spark...äldre än jag var den sparken... jag saknar ditt och pappas gnabb och erat skratt tillsammans, 48 år hade ni tillsammans...
 
Min Vackraste älskade mamma med vår älskade pappa. Så här såg ni ofta ut tillsammans. Ditt glada vackra medryckande skratt! 
 
 
...jag Saknar Dig Mamma! Jag vill säga sååå mycket till dig älskade min mamma, det är så mycket jag inte han fråga och säga... Jag önskar så mycket att vi haft mer tid tillsammans. Och jag Önskar såååååå mycket att du skulle haft möjlighet att göra mera saker av det du önskade. Även om jag vet att du älskade att bo däruppe med pappa vår och att ni hade det bra tillsammans. 
 
 
Min äldsta son målade den här tavlan för kanske ett år sedan... för mig är det dem Heliga Bergen... kanske fick du passera dem på väg dit du är nu älskade min mamma.
 
 
En sen kväll nu när jag var hemma i min hemby i Hedenäset tog jag en snabb sparktur i mitt gamla Hedenäset... med din gamla fina spark mamma, den har varit med om mycket... ofta såg jag dig sparka iväg med den till byaffären ( som nu inte finns kvar ) i bland med en av oss barn sittandes eller klängandes med... och full fart hade du till rälsbussen för att hinna till folkhögskolan... lillasyster Susanne satt på sittplatsen för att gå på dagis. Vi har kört i full fart ner för den långa skolbacken...och försökt styra sparken som alltid ville vridas till vänster... Och på väg hem från skolan hade vi klimpfabriker... sparken upp och ner och vips så har du en fabrik där du klyver klimpar och har hur kul som helst....
 
 
Ditt älskade Hedenäset och vår snöfyllda bro med trädtoppar i bakgrunden 
 
...Jag sparkar fort genom byn sent om kvällen och kännner att så mycket känns på annat sätt men ändå inte... men ändå är allt förändrat. Församlingsgården som jag trodde vi skulle samlas i efter begravningen ( det är nästan första gången jag kan skriva dem orden ut... det har varit för svårt ) fick jag nyligen veta blev såld av kyrkan i  huvudorten ( ja församlingen ) för en spottsyver för några åren!!! Minns att församlingsgården var en stor samlingspunkt för byn när jag var liten, såå mycket som jag varit där i barndom, ungdom.... ja allt förändras. Och nu älskade mamma när du inte finns kvar så vet jag inte vad jag kommer tillbaka till, du var min stora fasta punkt...en varm kärlek att alltid förlita sig på, en del av min överbyggnad... Allt är förändrat... Men vi lever i förändring... världen är förändring... och allt är förgänglig men samtidigt Evigt! 
 
 
Och jag älskar dig Pappa och vi kommer till dig! Och tack alla ni runt omkring. 
 
 
 
Sista dagen innan vi lämnade vårt Bromma innan resan till Moskva, så tog jag äntligen min andra promenad, förutom denna sparktur, och solen sken gnistrande vackert, det reflekterade mot den vackra snön...och jag andades in den friska luften... kanske kanske finns det möjlighet att känna livsglädje igen. Och att kunna krama mina älskade barn och min Gena ger mig styrka... tack... Och tack min äldsta 12 åriga son igår... sent om natten i går såg vi några avsnitt av Solsidan... ja det var så mysigt... och att få skratta... Tack Livet! Och tack älskade familj och släkt och vänner för allt! Ni vet! Tack! 
 
 
Kärlek och Hjärtan!
 
 
 
Jessika
 
 
 
If You Ever Say One Prayer - Say Thank You! 
 
 
Mamma jag älskar dig från din dotter Jessika... så här glad har du gjort mig i livet! <3