Sitter i skolan i Moskva bredvid min äldsta son... skolan är slut för dagen och nu är det fritids för dem som vill, min mellanpojke springer runt någonstans eller gör någon aktivitet. Min fröken är hemma i dag, hon och jag tog en hemmadag. Kände att jag behövde vila. Så nu bär det hemåt igen snart... Regnet öser ner med jämna mellanrum. I helgen hade vi en jättebra helg för första gången på Evigheter med bara oss fem i familjen, då Gena kunde vara med. Lördag; Uzbekisk restaurang, ( där jag med litet sällskap firade min 40-års dag för lite mer än tre år sedan ...mådde ej på topp för att ha för att ha stor fest just då..., men vi hade en jättemysig fest ändå:-) ) älskar deras mat, och söndag badade vi på ett gym här i närheten så dit återkommer vi nog, jättemysigt! Tack Jenny för tips..även om jag känner till det sedan tidigare. Och på kvällen hälsade vi på allihopa hos en vän till mig.. Där vi blev bjudna på middag barnen lekte... Det var andra gäster..himla fin och mysig eftermiddag och kväll :-) Tack finaste Anna, du är den bästa av värdinnor :-)
 
 
Restaurang Uzbekistan...Mmmmums...ääälskar deras mat! Tacksam att vi åkte hit i lördags. 
 
 
Och här är jag på restaurangens damrum och kunde inte motstå att ta ett foto...
 
 
I dag en annan dag och jag funderar trots den fina och mysiga helgen som jag är enormt tacksam för....
 
 
Funderar på hur jag kan ge det bästa till mina barn...ett svar är ju att vara lycklig i sig själv... Men jag ser så många saker i samhället som gör oss Förvrängda till det vi egentligen inte Är!!! .. Jag känner mig arg på slöhet och slapphet och att spendera tid på småsaker, spelande, shopping, tv-tittande... Och att inte utveckla vår potential... Vi föds alla med gåvor i livet och mycket av det använder vi inte... Jag ser det i mitt liv och i andras liv. I allas våran olycka... att inte göra det som vi alla kom hit till världen för att göra... Jag känner av människors Ledsenhet.., det är så mycket fasad...var vi än är i världen, i Sverige, här i Moskva...i Amerika.... Är det något speciellt med november? 
 
Ja här satt jag och åt medhavd mat :-) och drack lite te...samt deras grönsaker, yay! :-) och bloggade för några dagar sedan, Moscow Citys shoppingcenter...nu kom den med på bild...eftermiddagens promenad får komma i bild i nästa blogg...
 
 
Och hur ska jag ha ork och disciplin att hjälpa mina barn med det? Jag som inte fått lära mig disciplin i min uppväxt i det jämlika 70-talets anda... Just en dag som denna känns det som att Allt kämpar emot mig. Och vad betyder i det här fallet...hur kan jag använda mig av visdomsord; Kämpa inte emot... Släpp taget??? Hur skall jag kunna lyssna och använda mig av författaren Eckhart Tolle och även andra som har så mycket vist att säga oss människor...om jag och vi bara kunde lyssna... och inte stressa och kämpa emot....och ja lathet är också en last. Jag är för disciplin med kärlek kärlek och glädje i det vi lär oss, i det vi gör...tänk om jag själv hade fått lära mig mer av disciplin, i barndomen... både hemma och i skola...disciplin. Disciplin behöver inte betyda något negativt...tycker det har fått en så negativ klang i Sverige...ja antagligen eftersom det ofta kunde innebära slag och rotting som följd förr i tiden i skolan... Hemåt nu...har skrivit på min iphone...här fungerar i alla fall internet :-)
 
 
Jess 
 
 
Nu senare...kväll...jag tog en promenad direkt när vi kom hem från skolan...och har redan skrivit och förlorat allt det jag skrev när jag kom hem...internet fungerar som den vill här...vissa dagar...och bilder är det hopplöst med än så länge.  Jag skall spara det här så det inte försvinner igen. KÄnns så tråkigt när det jag skrev försvann efter att jag har lagt ner min sin själ och hjärta i en text och sedan försvinner den. Suck! Det var såååå sköönt att ta en ca 40 minuters promenad här i Silvriga skogen...tog bilder...men men...Ja ja! Mår bättre nu...känns som att jag har fick distans...frisk luft och lite motion hjälper mycket...Känns som att det kom en strategi hur jag skall gå till väga...ja, med en väns hjälp också, tack alltid Monia..per telefon också. Men skönt att reflektera själv också. Älskar att promenerna i den höstfriska skogen. 
 
Barnen väntar... <3
 
 
Godnatt och Kärlek 
 
 
 
 
 
Är Lathet vårt största hinder att använda vår Gåva i Livet?,

Gokväll vänner därute!

 

Jahaa! :-) Ett helt litet inlägg försvann i intet..så går det när man sitter och bloggar ute på stan på sin mobil och täckningen inte är som den ska... Ja ja! Kanske betyder att det jag skrev om inte var det som skulle skrivas om just nu. I dag flög vi fram till skolan...susade fram snarare...inga köer...rysk helgdag så jaa, det var fritt fram. KÄndes HÄÄÄÄRLIGT! Och vi som var sena också...Och sedan kom vi till en minst sagt halvtom skola...eller mer... många som tog ut endags eller någondags extra ledighet av höstlovet. Och det märks ju extra mycket på en liten skola. Själv åkte jag till det stora shoppingcentret...ja inte för att shoppa...tänke skriva och äta...och ja, det gjorde jag ju också...men allt försvann upp i Universum! :-)

 

Novembers mörker känns...känner att jag behöver ljus ljus ljus! Skratt Skratt Skratt! Och var ska jag hitta det? Och jaa det sägs ju att vi kan endast söka i vårt inre..är det inte så? Jo, men jag saaknar flera av mina vänner...hade en god vän med son på besök här några veckor..så det livade upp tack kära vän, Charlotte :-)! Känner att det nog är lite depphumör för mig... hmmm...men får försöka ta mig utåt och hitta vänner och ja, jag har ju gamla vänner, bekanta här ockås, även om de flesta har flyttat. Och det finns saker jag vill göra. Men just nu saknar jag mina vänner i Stockholm så är det bara... och mycket av livet där. Men det är alltid svårt att bryta upp och byta miljö...och barnen bryter ju också upp och saknar sina vänner och det påverkar mig som mamma. Men vi är glada att vara tillsammans som familj...men arbetstiderna här är ju inte direkt som de svenska...ha ha! :-) Men vi väljer alla våra liv. Jag är i alla fall glad att vi är tillsammans hela vår familj.

 

Och igår...var det spelförbud...he he! :-) Mamma Jessika "tvingade" alla "stackars" barn att rita eller måla...ja, det skulle vara något kreativt, och det bidde det. Vår äldsta ritade en otroligt fin bild på en labrador...tror jag att det var...och våra andra två målade en gemensamt komponerad bild. Sötisar mina. <3 Ja, jag är nog född i fel sekel...spel får mig att få spel...ha ha! Men jag tillåter det...men sååååååå trött på tjafs om det!!!! Nu skall jag se fortsättning av filmen " Persuasion" av Jane Austen...Älskar den! Hör av mig min vän Amal om den! :-) Kanske rings!

 

Kraaam alla kära därute! <3

 

If You Only Say One Prayer - Say Thank You!

 

Hej igen!

En ny dag... skall strax i väg och hämta barnen...känner mig gladare i dag. Det ger mycket att träffa andra människor... har haft möjlighet att vara med på möte här ute i glänsande skogen vår. En blandning av kvinnor från olika länder som träffas lite då och då. Vet ej hur ofta, varje vecka eller varannan... Tack alla ni! Tack Jenny! :-) Tips om olika saker som händer angående barnen osv...bra att veta...  Fick inte i väg bloggen eftersom vårt internet är såååå segt...den vill inte lägga in bilder...så hoppas den här läggs in utan. Bilder får komma senare. Kraam Jess