En full Regnbåge i Moskva 1989

0kommentarer

Igen, sitter jag utanför skolan och väntar på mina två yngsta... Min mellankille djupt involverad i en en mot en match mot sin fritidslärare.... Solen steker varmt, får nog gå in snart suttit ute en ca 40 min/ kombinerat med promenerat... börjar bli för varmt. Snart ska vi hem till "Silvriga skogen" vår den vackra. Har så dubbla känslor för Moskva mitt... Funnits med mig mer än halva mitt liv. Vet ni att första gången jag landade här i Moskva 1989, så såg jag en hel regnbåge genom flygplansfönstret. Några månader innan den händelsen så hade en vän berättat att det betyder lycka att se en hel regnbåge :-). 
 
 
Del av vår fina skolgård :-)
 
Ja, jag har funnit lycka här, själv och med min Gena och sedan med våra älskade barn! <3 Och jag har bott här en hel del både på 90-talet och nu några år i två omgångar med barnen. Och ja inte bara i Moskva, även uppe i Murmansk på 90-talet... det var en rolig tid... surrealistiskt, intressant, spännande jobb och tid för mig... men svår tid för vanligt folk där.      Nu har det gått flera dagar sedan jag skrev sist. Internet har inte fungerat och vi har haft majlov! Ja, från och med 1 maj till såkallade Segerdagen av 2:a Världskriget, som det kallas, den 9 maj, så firas det i Ryssland, eller det är ledigt, ( folk är på sina "datchor" sommarhus, eller åker utomlands ) ... och det blir ofta lite längre beroende på hur helgerna slår ut. Nu var 9 maj på en torsdag, så folket har återvänt till Moskva nu i går kan man säga  :-) och trafiken är tillbaka!!!  Vi var nog den enda skolan som hade öppet nästan hela tiden under ledigheten, så då susade vi fram på gatorna ;) ... som på gamla goda 90-talet, ja i alla fall början av 90-talet :-)! Men den 9 och 10 maj var vi lediga och det var ju skönt för då kunde vi fira vår yngsta lilla tjej och min Gena som båda fyller år under majhelgerna :-) Och vädret är på topp. Nu i skrivande stund så sitter jag på kvällen ute på verandan och skriver. Vi har haft 30 grader i dag, och många dagar med 27, och liknande... 
 
 
Vår fina tjejs födelsedag firade vi på verandan... och dagen efter Gena också. Häärligt väder! :-) 

... En ny dag och jag sitter utanför skolan i värmen igen, barnen äter mellis. Försökte blogga färdigt i går och lägga in fler bilder men vår internet hemma här gör som den vill... I dag har jag träffat en god vän som jag har lärt känna via skolan, himla fint att kunna sitta och prata ( och just nu är jag nog inne i en period när jag pratar för mycket, och avbryter... tar för mig mer... men känner att jag vill hitta balans att lära mig lyssna bättre, men jag kompenserar från tidigare i mitt liv då jag varit mer tystlåten, dock inte helt tyst och blyg... men mer än jag ville) Vi har talat om livet och filosoferat. Tack Karin! :-) Ja, jag skriver inte ofta... jag har det har berott på internetstrul, trötthet, ingen lust... Kanske lusten har återvänt med solen, Yay! :-) Hur kan jag välja glädje i mitt liv varje dag? Att följa livsströmmen, Universum Lag som jag också gärna väljer att kalla det. Det som vi alla människor har inom oss, inristat vid födseln, som en gåva... Att välja att blomstra eller... Och det är aldrig försent! Regnbågen med dess vackra färger finns alltid där.

Nu skall jag gå och se och se mina vackra söner träna fotboll på fotbollsplanen bakom skolan. Ha det fint alla vänner därute.


Jessika


If You Only Say One Prayer - Say Thank You!

 

Ps. Tack alltid för era kommentarer!  :-) <3

 
 
 
 
 
 
 
En full Regnbåge i Moskva 1989,

Kommentera

Publiceras ej