Gott Nytt År!

0kommentarer

Gott Nytt År på er kära vänner!
Jag önskar Er alla Kärlek Lycka Och Allt Ljus detta År och i Livet!



Julhelgen har varit lugn och julig... Jag älskar julen med de stämningsfulla tända ljusen och de vackra granen och våra älskade barn som väntar och väntar...ja det blir tjafs och bråk ibland, ibland mer än ibland :-).... Men thats life! :-) Och Nyårshelgen gick mycket som sig bör hemma hos oss :-) i det ryska nyårets tecken...med rysk/fransk/svenska vänner...ja goda vänner som kom över med sina barn, och vi åt mat och sedan var det ryska nyårskonserter och ryska Presidentens tal till folket och Kremlins klocka som slår tolv och vi skålade redan klockan nio, (nu är det tre timmars skillnad) det är vår tradition. Ja Nyår är en STOR helg i Ryssland! Vid tolv tiden gick en trupp av oss som orkade ner till vattnet...som detta år inte var isbelagt, vilket det brukar vara...och tittade på Stockholms alla raketer och de nya vackra lugna svävande ljuslamporna, gjorda av ris om jag förstått rätt? Men jag tycker de är ett lugnt och vackert inslag mitt i alla vackra fyrverkerier som kan bli lite för mycket ibland!
Men jag önskar såååå att jag kunde äta mammas och pappas gravade lax och mina svärföräldrars vareniki ( en typ av palt men inte riktigt... Kanske ngt mellan ravioli och palt och inuti kan det vara kål, potatis, svamp..., pilmeni är liknande men där är det kött eller fågel eller fisk i...också otroligt gott...mums!),
Vem hinner äta de tre sista varenikis? :-)...här går det undan! :-) Jag äääälskar Vareniki!




...och olika typer av sallader som mina svärföräldrar gör...mmmm! Mammsen och pappsen gör underbara
älgköttbullar ( förutom världens bästa gravade lax och Janssons Frestelse och sill och mycket annat ) men jag äter ju inte kött men alla älskar älgköttbullarna. Och skulle jag äta kött skulle det vara vilt, eftersom jag tror det är det bästa köttet. Hur som helst har vi världens bästa jul och nyårsbord, hemlagad mat som jag nu får ta paus från ett tag. Men jag njuter av sååå mycket annat. Men just nu är jag sååå hungrig och drömmer om just den maten, god rysk sallad med gravad lax här på morgonen..., ska ta paus i skrivandet, och det skulle vara såååå gott med gravad lax och goda sallader, olivie, och vareniki....mmmm! Men det blir min egen variant i år! :-)! Och nu började filmen Min brors flickvän, som jag tycker är rolig så skall se den lite. Kraaam! See ya!



Sköt om er kära!



S Novim Godom! Gott Nytt År!



Hjärtan


Jessika



If You Only Say One Prayer - Say Thank You!

Kommentera

Publiceras ej