Himladrottningen

3kommentarer

Therefore, fear not at all. All is well, for the heart of you is the universe,
and the core of the core of you is the heart of the universe.
 
- G de Purucker -
 
 

 
 
Hej på er mina fina vänner!
 
Tillbaka igen, har haft fullt upp med barn och havet! Somnade ifrån, med min lilla dotter efter godnattsagan igår kväll, hade tänkt blogga lite på kvällen, skulle bara vila lite efter att hon hade somnat, vilket hon gjorde på några sekunder, hon somnar oftast väldigt fort, men jag vaknade vid femtiden på morgonen, fortfarande med smink på..., hmm... Bad min man Gena väcka mig för säkerhetsskull om jag skulle somna, hade också en medicin att ta, men han somnade också... ja, havsluften gör oss alla trötta, men på ett bra sätt! Men jag fick istället sova ut. Skönt! Är nu hemma, har ätit sen lunch, som vanligt här, och tittat lite på Will & Grace, och nu tänkte jag blogga lite.
Ja, det här gjorde jag innan jag började blogga idag...
 
 

...och det här 😊 men bara tre små chokladbitar, och såklart precis efter lunch 😊
 
Barnen och hela gänget är vid havet, jag skall dit om en stund. Jag tog en promenad på förmiddagen med söta Hana, min fina vän Monias dotter. Vi promenerade och satt vid havet säkert en timme. Det är härliga vågor idag. Älskar det! Jag älskar både hav och berg! båda känns som en feminin kraft för mig. Det kände jag speciellt den tid när jag precis blivit gravid med vår första son, när jag och Gena var vid Svarta havet. Då började jag tala till både havet och de höga bergen som vi åkte till i närheten , som Modern! Jag stod vid både havet och bergen med armarna utsträckta och blundade och kände en enorm Ur Kraft! Och jag bad till Modern! Det kom naturligt för mig. Ja, ni vet gravida kvinnor... men det har stannat vid mig väldigt starkt! Så jag brukar ofta stå med armarna utsträckta vid havet, och de få gånger jag kommer till höga berg. Jag drömmer att få stå vid de högsta bergen i världen. Vet ni förresten att Mt Everest riktiga gamla namn på det lokala språket betyder "Himladrottningen" eller något likande, kommer inte ihåg det exakta namnet. Men för mig är det väldigt spännande och inspirerande. Om jag minns rätt nämns Himladrottningen även i Gamla testamentet. Det här är något jag kunde ägna en hel uppsats åt... så jag slutar här för den här gången. :-)
 
Härliga vågor idag! Älskar havet som idag, önskar ni också kunde höra det, nästan samma bild ovan, märker jag...
 
Det är något speciellt med havet, det gör en gott känner jag. Min vän ångesten har dykt upp nu och då igen, min kära underbara vän Monia har hjälpt mig mycket. Så hon är en Blessing för mig! I stunder som dessa är det så viktigt för mig. Min fina älskade Gena hjälper mig mycket också, bara att få krama honom. Så får krama mina älskade i överdos för att ha med mig till Houston! Det är det jag gör. Mina stackars barn, blir kramade och "störda" (när de spelar på datorn, tittar på film, leker med dockor, spelar fotboll....) hela tiden av mitt kramande...😊❤️
 
Mina älskade vänner, Hana och Monia, mina systrar
 
Tillbaka igen, har varit med mina pojkar, min Gena och våra fina pojkar och promenerat vid havet och sedan gick vi och åt på asiatisk restaurang. Det kändes fint. Vår lilla tjej, var för trött och även farmor och farfar, så de var hemma och tog det lugnt. Vi åt god mat och skrattade och hade det fint. Men jag fick lite ångest så jag fick gå ut och andas lite och jag tog en extra kvartstablett, eftersom jag var med barnen så ville inte att något skulle hända. Jag satt under en väldigt fin Buddha staty på restaurangen, och det kändes bra, har alltid känt ett lugn när jag ser fina Buddha statyer. Vår mellan pojke, som fyller sju år till sommaren, sa till mig, mamma vad bra att du sitter under Buddha. Och ändå har jag aldrig sagt så mycket till honom om att jag tycker om just Buddha, men barn känner in allt, eller hur. Han är så omtänksam och mån om mig, lilla älsklingen. Det är dem båda mina killar, älsklingarna mina. Ja, alla tre, mina älskade älskade.
 
Havet underbart vackert mot klipporna ikväll
 
Redan snart midnatt här, så dags att sova snart, min lilla tjej ligger och snusar bredvid mig här min lilla sötnos. Jag kom hem sent idag, men vi hann leka och vara tillsammans på dagen idag en hel del. Så mysigt att sova med henne. Killarna sover i vardagsrummet med pappa Gena, och farmor och farfar har det andra sovrummet. Så vi har madrasser och sovarrangemang i hela lägenheten. Men det fungerar bra. Jag gick till Monia en stund efter restaurangen, att prata med henne hjälper mig med min ångest, så jag är så tacksam att hon är här, nu när Sasha inte är här. Min fina Gena hjälper mig också. Så jag mår bättre nu. Men har också jobbat själv med de metoder som jag och Sasha har jobbat med i Houston, nu när jag kom hem. Work, work, work....
 
Jag och älskade min Gena vid vår kvällspromenad vid havet och Gamla stan
 
När jag kom hem, så slog jag upp i en av de böcker jag har bredvid sängen, och det blev dagens citat, kände att det passade bra för idag, i alla fall på eftermiddagen, har handlat om att jobba med rädslan för mig. Så jag kände att citatet verkligen talade till mig. Är så tacksam att få svar när jag behöver vägledning. Och är så tacksam att vara här vid det vackra havet med mina älskade, njöt verkligen av vår promenad på kvällen. Älskar verkligen havet, och dess Ur kraft! Modern! Här kommer två bilder till.
 
 
 
Vackra Antibes
 
Nu måste jag säga Godnatt mina fina vänner!
Alldeles för sent för mig... men jag älskar att skriva, och känner att jag har så mycket att skriva och uttrycka... men det kommer när det är dags, eller hur.
 
All Kärlek till er och tack för allt ni underbara!
 
Kraaaaam från ett vackert Antibes!
 
 
Jessika
 
 
 
 
- Oprah for Nobel Peace Price -