Fear is non acceptance of what is 
 
- Krishnamurti -
 
Tack Therese för dessa ord så välbehövda! 
 
Godmorgon kära! 😊  Egentligen inte morgon morgon... Klockan är redan halv tio... Har tagit blodprov, de som jag tar varannan vecka... Och nu ska jag äta frukost äääntligen 😃 ... Med världens bästa Tess, kusin Therese min 💗 ! Hungrig är jag! Och kallt är det i Stockholm i dag! Brrr! Vinter och kallt känns det som.. Regn 💦 och blåst och rusk!!
 


Nu har vi haft en sen mysfrukost på Cafe Sirap! Rekommenderas! 😊 amerikanskt frukost serveras!
 
 
Och ja...sånt här kan man också hålla på med på café...jämföra solglasögon...som om de skulle behövas i det här vädret...HA! :-)
 
Hemma nu...ligger bredvid lillstumpan min... Hon somnar in... Vi har sjungit i "I India Land"... Den brukar jag sjunga för mina älsklingar ibland..💗... Den har hängt med sedan barndomen... Mamma vår 💗 sjöng den för oss barn, när jag var liten... jag har poppat upp den litet dock... :-)

Ja , i dag och ikväll är en kväll av skrivklåda hos mig... 😉 ! Har redan varit inne och kommenterat hos en annan tornedalsbloggare  Eesteri.. som jag gillar. Ja jag läser några bloggar ibland när lusten faller på. I dag förutom blodprov och sen frukost med Therese som jag alltid kan skratta såå gott med! 😊 😃, så har jag varit hemma m vår mellanpojke E.. Som lagom till att foten hans blev bra... Har fått feber, men han är bättre i dag.. Lilla min älskling.💚 Sedan kom resten av gänget hem... Så vi har hängt och mest gjort ingenting...själv förkyld, känner att den har tagit fart nu på dagen... Så då orkar mamma Jessika mest ingenting mer än att bara vara... Borde stannat hemma i dag, men var redan försenad m mitt blodprov... Och samtidigt skönt komma ut... Men vill ju inte smitta andra stackars själar... Men det florerar ju såå mycket nu överallt såå det blir väl en enda mix Max av allt. Har i alla fall kosttillskott så det heter duga...frågan är vilken väska som håller för allt som jag drar med i min väska... 👜 Har jag nämnt förresten att jag nog är en obotlig 😊  "bagoholic"! Ääälskar väskor!!! Gillar jag någons väska kan jag be att få fota den och måååste veta märket... Men det betyder ju inte att jag köper den sedan... långt i från... :-)
 
 
Ja, och här borde det väl som sig bör vara en bild på en väska...men nej det är café Siraps vägglogga :-)
 
 
Ja, kvälla har blivit närmare natta...och dax att lägga sig tror jag...i huset är tyst...lite knak och knarr som det skall vara i gamla hus endast...Livet livet... Började tidig morgon med att betrakta mig själv...så blev det oplanerat...låg i sängen och kände det komma...jaha nu är det dags suckade jag... i uppgivenhet kanske det var...jag lät det pulsera genom mig...och det passerade...sedan somnade jag igen... Så är mitt liv nu! Nu natt här...så Godnatt vänner! <3 Sköt om er! 
 
 
Och här är en liten bild från lördagens födelsedagsfirande där vi firade min syster Susanne och kusin Therese! <3 På bilden; finaste Hana och en av självaste födelsedagstjejerna Therese <3 ! Riktig myyyskväll! Tack! :-) Brunchklubb det är något för oss i framtiden! Nu kör vi! Där kan avhandlas viktiga beslut i världen framöver...och ja...det är inte bara på skoj!!! No no!!!

 
All kärlek till Er Alla Fina Därute! 💗 💚 💛 

 
Jess
 
- If You Only Say One Prayer - Say Thank You! -
Tack för i går världens bästa mina fina vänner!!! Jag är verkligen såå tacksam tacksam att jag har såå många fina underbara vänner...Tänk om jag kunde samla alla och bara bjuda dem på världen fest kalas och ja ALLT! I går firade vi min älskade syster Susanne och min älskade kusin och Therese! Hjärtan!
 
 
Och vi var vår lilla trogna skara..inte alla kom...men nästa gång...Och nu bestämde vi att vi ska träffas oftare... Jo, vi skall ta och träffas kanske åtminstone en gång i månaden alla tillsammans... Brunchklubben som vi tänkt starta nu så länge...Tips tips tips!!! Starta en brunchklubb med era vänner... En lördag eller söndag i månaden...träffas de som kan förutsättningslöst någonstans och mys och ät och prata och bara var! Nu kör vi eller hur!!! Någon tar med sig en vän och en annan en vän...och vad kan bli av det...intressanta och roliga möten! Kraamis och Hjärtan alla! Här skall "springas" ner och ätas sen frukost... Och tack min Monia för din hjälp i går...för ja, trots såå himla mysigt i går...så var vi tvungna att gå åt sidan och hon fick hjälpa mig att lugna mig...för jag kände att adrenalinet kom...har varit så spänd sista tiden...men hon fick mig lugnare...och jag andades lugnt... känner hopplöhet hopplöshet...ja i går när det kommer och senaste dagarna gjort sig påmind som ett flinande mörkt elakt monster i det djupaste djupet...när skall detta ta slut! När kan jag leva! ? Och då menar jag Leva utan rädsla? Gå ut i livet och göra allt som jag vill... inte leva... med dessa avbrott av rädsla...rädsla att göra att vara att träffa människor... och vara beroende av andra... Men jag Är Tacksam att jag Lever! Jag Lever och Jag Är Här! Tack Tack Tack Livet! Tack Alla! Men som Eckhart Tolle säger: This too shall pass!  Och vill också säga till många...förlåt att jag inte hör av mig alltid...till alla ni från mitt hjärta fina vänner.
 
Ha en härlig och underbar dag alla!
 
Hjärtan!  
 
 
Livet - Vänner - ...att leva i ångest...men si det går mot sitt slut!!! Och ger mig Mitt Livs Resa!,
The universe knows how to organize itself without our help 
 
- Marianne Williamson -
 
 
 
Hej vänner mina!  
 
Sitter nu på vårar lilla kontor i stan...ja, här är jag inte ofta...inte som jag tänkt blev det..men det känns skönt att sitta här nu...Här och Nu!!! Mina planer var stora...här skulle jag sitta och skriva och jobba under året som gått...flera projekt hade jag! och har jag på gång!!!...för jag skall genomföra dem och det känns så spännande och det gör mig Lycklig när jag tänker på det! Det är Livet! Att uppslukas av det som jag älskar att göra... Fridfullt och tyst i dag här... fina Darja som jobbar med oss sitter och knappar på sin dator och jag på min...annars tyst...den gemensamma stora "ångvälten" till kopieringsmaskin/fax/scanner och allt vad den nu kan genomföra... surrar tyst i korridorren...och steg och lite prat hörs här och var i vårat kontorshotell. Kan också se några av Stockholms vackra taktoppar från mitt fönster...vackra vackra mitt Stockholm <3  Och snart skall jag träffa min kära syster/svägerska Natasha och vi ska ta en sen lunch...mysigt...vi har inte setts på ett tag. Ja, inte sedan vi var i Frankrike och hon var med oss..och solade och badade med oss...och inte minst hjälpte till att hålla pli på ungarna! :-) <3 Och nu kom hon in på kontoret med sin resväska, hon bor inte i Stockholm för tillfället...så nu ska hungriga jag gå och äta med världens bästa min Natasha. Vi ses! :-)
 
 
Hemma igen...sitter med min äldsta son...de yngsta sover gott...tidig kväll för dem. Avslutar kvällen med... 
 
 
...skratt med häärliga Will & Grace! Just looove them! :-) Behöver skratt i mitt liv! :-) Tacksam tacksam! :-)
 
 
Och tacksam för möte med min Natasha i dag...att bara vara
 
 
Och här sitter vi...och myser med gott te och au lait...och kanske lite annat gott :-) ...och bara prat...sedan kom min lilla stora äldsta son...han var hos en kompis i närheten...annars får han inte åka själv alltför långt i stan... Mysigt att ses fina min söta Natasha! <3
 
 
...och här är jag med mitt traditionella gröna te :-) ...solglasögon diva som jag är...ha ha! Nej, har  ögoninflammtion och idag har jag hämtat ut ögondroppar...antibiotika...verkar som hela familjen ska vara på antibiotika...jag som är så emot antibiotika, Me not like!!!...ja ja! Men jag vet det är bra ibland...och jag är tacksam att det hjälpt mina älskade barn senaste veckan. 
 
 
Dags för skratt med Will & Grace och snart sova lite! 
 
Gonatt! <3
 
- If You Say Only One Prayer - Say Thank You! -
 
 
Ps. Kraamis syster min <3 Susanne och Grattis på din Födelsedag...bloggfia är du också! Det är vi alla! www.youkreateus.wordpress.com,  Hennes himla fina blogg om inredning och interiör...hon har hjälpt oss så mycket med inredning...nu senast med att organisera renovering av Armasjärvi husets källare i Tornedalen...stort jobb! Tack underbaraste du! <3 :-) Ses i morgon! Då skall vi fira och Dig med kusin Therese...födelsedagstjejer! <3 Kraamis
 
 
 
 
 
 
 
Sitter på ett av områdets cafeer som äntligen har fräschats upp avsevärt... Tog en snabbpromenad hit i kringelkrokiga vägar... Mellan den ena drömkåken efter den andra....en del dock renoveringsobjekt...ja vilket hus är inte det..  :-) Vi bor i ett hus som vi älskar som är byggt i början på 20-talet..  Nu är mitt projekt sedan länge att rensa...slänga ut mycket...ge bort...min superduktiga syster Susanne;   www.youkreateus.wordpress.com , har hjälpt mig jättemycket så det har påbörjats men ja det tar tid... I vanliga fall är jag snabb... I mina glansdagar, ha ha! så flyttade jag själv på bokhyllor och böcker när jag var gravid ( inte så smart...hmm! ) men jag var så van att ta i och att göra saker själv... Och ja, får jag för mig något så vill jag ju att det ska hända på en gång :-) Vädur som jag är :-)! Vill jag möblera om NU på kvällen när barnen sover och Gena är i Moskva som då var fallet...ja då sätter jag i gång!!! :-)
 
 
 
Här en vacker bild från vårt Baden Baden dit vi åkte hela familjen för att hälsa på Genas föräldrar och Sasha som vistas där en tid. Så fina energier där känner jag och ja som ni ser vackert! 
 
Och nu sitter jag här i denna stund och livet är som det är... och det händer inte så mycket... Jag kan inte ta i lika mycket som jag är van. En livets läxa. I dag också en lite tråkdag... Även om jag fick en hel del gjort...bra och roligt samtal med en god vän angående framtida projekt planer... Ja familjens planer.., berättar senare...bra policy...har jag fått lära mig av min bästa vän och syster Monia ( ja många vackra systrar har jag ) att inte för tidigt tala om allt...det blir då som att energin som samlats i det du skall göra pyser ut som ur en ballong...ju fler du berättar för...det har också livet lärt mig, så fungerar det för mig :-)!  Och även bra brevväxling per Facebook m fin vän hade jag i dag... ( ps. Notera brevväxling och ej chatt :-) )  
 
 
Magnifik utsikt! 
 
Sedan även en dag av rädslor smårädslor som inte lämnar mig ifred...jag tror jag får gå på skrattkurs!!! :-) väldbehövligt...just nu skrattar jag mycket när jag ser Will & Grace...är inne i en sådan period :-) I dag var också två av mina barn hemma..  Sjuka..  Mellanpojken hoppade fr klätterställning första timmen första skoldagen, och han var såå glad att gå till skolan i går.. Och det blev Astrid Lindgrens Sjukhus istället lilla gubben min...småfrakturer på två tår stackarn. Och lillstumpan vår J fick kraftig feber förra veckan när vi hela familjen gjorde en resa t Baden Baden. Mycket bra sjukvård fick vi men två resor till deras sjukhus m henne... Mycket bra och snabb vård! Tacksam! Ja det är ju en kurort! Så det var ju "rätt" ställe att bli sjuk på...hmm! ...hon hade påbörjan av lunginflammation och öroninflammation. Lilla vännen hon åt inte på nästan tre dagar och vi stannade två dagar längre på grund av hennes feber..  
 
Vår lilla stora tjej studsar runt på gatorna i Baden Baden vi är på väg hem till hotellet ganska sent... hon har just fått glass :-) Det här var innan hon blev sjuk lilla gumman. 
 
Och killarna blev också sjuka, i Baden Baden ... mellanpojken E fick igen öroninflammation som han just behandlats för i Sverige, vi fick på 10 minuter via ett apotek komma till en hals och öronspecialist.. Och ja vår son hade enligt honom blivit felbehandlad av vårdcentralen här i Sverige. Han tittade undrande på mig hur han inte hade fått sina öron rensade... Nu är E i alla fall bra tack å lov i örat, men hoppar dock runt på ett ben min lilla vän.  Och näst sista dagen i Baden Baden fick vår äldsta son D ont i halsen och huvudet så han fick följa m till specialisten...  Det var förstorade halsmandlar... Ja så alla tre har varit och är på antibiotika stackarna. Men jag har köpt naturmedel på apotek i Baden Baden som man ska ta som hjälper magens bakterieflora när man tar eller har tagit antibiotika..  Pust!!! Sååå skönt det var att ha min Gena där, han är min klippa och såå varm och fin med våra älsklingar, våra prinsar och prinsessa ❤ i massor!   
Jag och min älskling Gena i ja...guess what Baden Baden :-) och en liten nyfiken i en strut står och kikar fram bakom oss :-) Vår mellankille! :-)
 
Så nu sitter jag här på cafe...kom mig ut efter hela dagen inne m mina barn, själv har jag fått ngn ögoninfektion..  Inget allvarligt!!! Men denna dag..  Vad gjorde jag med mina barn? Jag gav dem inte såå mycket av min tid, jo vi har kramats och pratat och ätit tillsammans... Men vad har de gjort..  Hängt framför tven..  Och hängt framför tven... Nästan hela dagen känns det som! Det har regnat ute och regnat...Play Station har jag plockat undan f en period..  Tack å lov!!! Ni som har små barn... Tips håll dem från spel så länge ni kan..  De hinner!!!!  De hinner jag lovar!!!
 
Jag älskar blommor och vatten! 
 
 
Det jag är sååå tacksam tacksam i livet över är alla underbara vänner som ger sååå mycket värme! Tack fina bästaste bästaste ni! 💗 Och tack min vackra underbara familj ni alla! Jag älskar Er Alla! 💗 💗 💗! Nu ska jag vandra hem till mina älskade barn och snälla Valentina, världens bästa! Vandrar hem... Regn eller inte! :-)!
 
Kraaamis! 😊 😃 😄 💚 💗 💗

Ps, tack fina Sigrid och Angela för samtal m er idag. Tack för att ni finns! 💚  Och du också min bästa Therese här samtal om kvälla! Tusen Hjärtan! <3  
 
(den här bloggen skrevs på min mobil tidigare i dag :-) därav fina hjärtan med färg :-) ja, förutom det sista då som fick bli en <3 men den är lika mycket värd! <3 <3 <3! :-) Har ej kommit underfund med hur man använder olika symboler på blogg.se... om det går...men det borde det väl...  Godnatt kära vackra vänner! Sköt om er! Kraaam! <3
 
 
Jessika 
 
 
Min favoritros <3 
Sen sen lång frukost brunch....det drar ut på tiden...har pratat med min Gena och bara varit...våra inspirerande samtal ger mig såå mycket! Gör mig glad att leva! :-) Tack min älskade Gena!
 
Färska blåbär mmmm! :-) plockade på väg till dagis i dag med med vår älskade femåring <3 
 
 
Minns mitt första besök på Karolinska...ja, varför kommer det upp när jag känner mig såå glad...ja, det är för att jag känner tacksamhet till livet! För fyra år sedan var det som att avlägga ett besök i Dödens väntsal...och se läkarnas stela ansikten...och kanske deras resignation, hopplöshet, de visste ju att jag skulle dö, för det skulle jag ju i deras värld, ett tungt och svårt besked f dem att ge mig och min man...allt det här sa deras ansikten, och även ord...jag valde att lämna...Tacka Nej till operation om tre dagar, jag har aldrig varit mer säker i ett beslut som då!... och inte komma tillbaka! Jo, jag har varit tillbaka men det har varit som tillhörande Burzynski Kliniken...
 
 
Men Nu är Nu! Som Jag skrivit; Jag Lever! Jag Är Här och Jag Är Tacksam! Och jag vill ge tillbaka såååå mycket! Och att vara en sjuk människa har gett mig insikt, djup insikt i hur viktigt det är att som patient och i vården bemötas av Värme, att ges Mycket Hopp, och Stöd...det kan vara enkla ord som...Du Klarar Det!
 
 
Min pappas ord...när jag låg efter första röntgen i Kalix...Jessika det kommer att gå bra! Det var min livlina, de orden...då när jag trodde att allt var förlorat, att jag skulle svika mina barn, inte finnas där för dem, f det var såå jag kände. Tack älskade pappa för dem orden...tack! Och tack alla ni som ger mig stöd Och Kärlek! Käärlek är det som Uppehåller Universum! Och som borde vara grunden i läkar och helandets utbildning...men vi är alla människor!
 
Uppmuntrats att också föra samtal med min tumör...vad vill du mig...och det är inte helt fel...det kan jag säga nu sånt känns rätt för mig!!!
 
Det jag ville säga i dag är att jag är såå tacksam för allt! och att jag vill ge tillbaka! Sköt om er Kära! Kraamar Jessika 
 
 
Älgköttsoppa hemma hos pappa och mamma! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen kväll...glädje i huset...Pappa Gena är hemma! :-) Känns så tryggt och skönt! Är sååå glaad! Min Gena är hemma! Lillgumman vår har somnat...och dags för länge sedan för våra pojkar att sova...ja för oss alla...Men men...ligger på schäslongen vår, ikeas sköna :-), och ser på Raymond loves everyone...den får mig att skratta, Skratt förlänger livet! I dag en dag av besök hos doktorn...med öroninflammation hos vår mellankille, och äldsta hade ögoninfektion och kusinen deras som sovit över hade halsinfektion...så hade tre "små" killar med mig t vårdcentralen här i morse. Älsklingarna mina tre! Inte blivit mkt sömn sista nätterna pga öroninflammation...åkte in igen eftersom det inte verkade bli bättre trots sedvanliga Kåvepenin som ges till allt... men nu verkar det idag bli bättre, såå sköönt! Älskling min!... Själv har jag efter att jag gått/sprungit framför tven tidigare i dag i ca 40 min (läkares order:-) ) blivit stucken av en geting i tån när jag stod i köket vid spisen... Så jag har suttit med foten i balja m kallt vatten...och nu tagit värktablett...hjälpte, tack å lov! Mår bättre idag och även igår m min ångest! Tacksam så tacksam! :-) Njuter nu Av Kalle Schevens Vals...Allsångsrepris...och jag sjunger med glädje med :-) ! Gillar Evert Taube min...spritter i kroppen :-)...och dansat har jag gjort till mina barns glada förfäran tidigare i dag...men då till fiolmusik som jag bara ääälskar!!! :-) Kraaam och Käärlek Jess
Kusiner! <3 
Ute i trädgården...nästan för första gången den här sommaren...solen skiner...min tjej klättrar över mig vart om vartannat :-) ...en sol och bad dag! Hääärligt! Ja, känslorna har varit starka efter besöket hos professorn i södra Tyskland...känner att det är så lätt att halka in i rädslor som säger att nu är det kört, att det bär utför... Ja, med de energierna och de orden... Och ja, deras statistik om jag hade behandlats konventionellt...ja, då hade jag kanske inte suttit här i dag... Känner sååå starkt för alla dem som inte finns här i dag...så många av dem unga, med barn som behöver dem, ja alla har sörjande familj. Detta när det finns alternativ. Varför kan inte den konventionella vården öppna sig mer???? Det handlar om liv! Ja, mig ska dem ta till en konferens för att se hur jag bäst skall behandlas...Nej tack! Jag byter inte Dr Burzynski!!! Han ger mig Liv och Hopp och värme...som hela kliniken ger! När jag kom till KS, i Stockholm kändes det som att komma in till dödens väntsal, så upplevde jag det!!! Min upplevelse! Så jag lämnade fort! Ja, på en gång!!! Tackar alla gudar och Universum för att jag hittat The Burzynski Clinic...och nu även kliniken i Baden Baden. Vill ge tillbaka för allt jag fått och får! <3 Tacksam för Livet! Hjärtan i massor till er alla kära! Tack alla fina ni! <3