Choose to believe that it is easy to change a thought or a pattern
 
 
- Louise Hay -
 
 
Här är jag! Sen kväll! Fågelkvitter som gör mig glad utanför fönstret...mina minsta små sover äntligen...
I dag en ännu en dag i livet...träffat min snälla kusin Therese. Vi har lite projekt tillsammans och ja, talade även om livet och åt lunch. Skönt att komma i väg till stan...att röra på sig lite. Det har känts jobbigt sista tiden att röra sig ut mot stan...men jag tar tag i mig själv ändå för det behövs.
 
En kopp på Starbucks har dena fina text...
 
Hade ett möte förra veckan med min fina Sigrid hemma hos henne, hon bor inte alltför långt från oss...och vi talade också om livet och ja, vi delar vårt litteraturintresse..och hon inspirerar mig. Ja, så det känns sååå inpirerande och ett måste att träffa vänner ibland, jag behöver komma ut och känna att jag är igång och att jag gör saker som har med mitt yrke att göra.. Sista tiden ja...det har varit upp och ner...trots resa uppåt till mitt Tornedalen, så jag har ju rört på mig och inte varit hemma hela tiden...men ändå känns det så.
 
Hemma hos fina Sigrid...som bjöd på gott grönt te och sååå god lunch! Så mysigt hade vi!
 
 
Fågelkvittret är så vackert och rofyllt och levande här utanför...det är så härligt att kunna leva så här nära naturen. Tack Tack Tack!
 
 
 
 

Sommar sommar :-)...för några dagar sedan...
 
 
En ny dag...en ny dag... i dag sa min kära dotter med inlevelse... jag vill inte gå på dagis..där har jag enbart problem....hon sa det på ryska... Det visar sig att hon inte får vara prinsessa för en kompis, (det "problemet" har vi talat om länge... hon och jag ) och en fröken, kanske med rätta, har sagt till henne att det är något hon inte får göra, kanske klättra för högt upp någonstans..hon gillar att klättra :-) Men jag får kolla upp det :-) I dag var det inte jag som gick med henne till dagis lillstumpan min. Vi kan tro att barnens problem är små...men för dem är de väl lika stora i deras värld, liksom vi anser våra problem vara i vår "stora" värld. Tänk tänk att lära sig se sina problem som något annat än just problem, problem med suckar och stånk och stön... Att kunna vända på mitt sätt att se på saker och ting...allt sker i det inre...att nå ett lugn och en nollpunkt...som ger grunden i sätt att se saker...det vill jag lära mig...komma till...och föra vidare till mina barn...
 
 
I dag är en dag när livet känns tungt, ja kanske mer än en aning..tungt... olika besked och saker som händer runt omkring. Och en dag när jag känner mig som om mina handlingar skall minimeras till det minsta minsta minsta...för att orsaka minsta möjliga skada och problem... Nå nollpunkten, urpunkten...så att inga handlingar utförs...det är tyst och stilla! Det är 0!
 
 

Stilla...
 
 
Stilla stilla...men ändå längtar jag efter Aktiv Enerrgi och Rörelse....men det är Rätt Handling jag vill nå...som buddister talar om...ja, nu talar jag bara från hjärtat..men att inte komplicera det hela...som jag nyligen fick höra att jag gör...och nog gör, och att göra alla gott från mitt hjärta... Rensa rensa, skala av...det är mitt recept.
 
 
 
Ha det fint kära! <3
 
 
Jess
 
 
 
 
 
 
 
Så igen återkommer jag till att rensa, skala av, minimera...det är vad mitt inre viskar allt högre...
Humanity needs a new story, like a mythic tale about how people woke up one day and realized magic was all around them.

- Marianne Williamson -


Tack alla fina ni, Susanne, Anna, Harriet, mamma min och ni andra för era snälla och värmande kommentarer i senaste blogginlägget! <3 <3 <3 Det betyder mycket!


En dag som denna är en dag med blandad kompott... Härlig utedag... Genas fina bror Slava och fru Sjana är här och hjälper till och vi har hängt i trädgården... ätit... druckit te, ätit arbus, ryska för röd melon...grillmästaren Gena har grillat...jag har vilat sisådär med en liten söt fröken som sprungit in titt som tätt och pussat mig och pratat om än det ena och än det tredje, lillgumsan min... Så nu gör jag ett försök till...kanske sömnen stillar min ångest... Vill så mycket vill så mycket, skriva blogg, artiklar, ringa till alla som jag inte ringt, förlåt alla ni som jag ej hör av mig till..vill skriva till alla som jag inte skrivit till... Läsa... Inre kreativitet bubblar kokar i mig...puttrar som i en gryta, vill få ordning i hemmet, vara kreativ med mina barn... Ut vill min kreativitet...

Fotboll med farbror Slava på gården :-)Tack blogg för att jag har dig.. Nu tar jag å vilar en stund för min snälla svägerska Sjana tog vår lilla femåring  på promenad. Tack fina. I går hade barnen heldag med pappa Gena... Först några timmar på ryska ambassaden... Jag hade skickat m ritblock, pyssel och mackor... Och sedan på eftermiddagen välförtjänt drog de på Gröna Lund. Två av kusinerna mötte upp där...världens bästa Lukas min , min systers äldsta Lukas som är 17 och också hennes fina 11 åring, vår 11 årings bästis, följde med. Så det blev heldag på stan m pappa Gena. Ja nu passar jag på att vila.


Fick mig lite sömn...innan min lilla sötis kom och väckte mig...hon ville se Pettson, för ovanlighetens skull... Ikväll ska vi ha lördagsmys bara vi med familjen...vår lilla familj...vet ej när det har hänt sist? :-) Vi har ju alltid hjälp hemma på något vis av famij och släkt...men nu är Gena hemma så det känns jättemysigt att bara vara vi...killarna är ute på språng hos grannar i närheten...dags för dem att komma hem...jag och min Gena ser en gammal film med Sandra Bullock (som är sååå mysig, I like her...) och härliga Hugh Grant...ja jag behövde en feelgood film, som vanligt...så vi sitter här och småtittar lite och myser...Men måste börja få hem killarna våra...vår yngsta är bara i grannhuset...så han springer mellan buskarna våra ...Och äldsta vår är i huset nästintill hos kompisarna :-) Nära och bra. Sköönt att ha det så!


Älskar våra blommor

Men livet här är komplicerat...och jag känner mig också sååå mycket tryggare med min Gena nära mig och barnen behöver honom och ja vi behöver alla varandra. Livet går så fort. Och ärligt jag känner mig inte trygg med den svenska vården för min del...ja så är det för mig. Och hela livet här i det hela verkar inte gå i hop, för splittrat...hur mycket jag än älskar vårt hus och allt här...Så hit bär det nog av...


Sköt om er kära!


Kraam!


Jessika


If You Only Say One Prayer - Say Thank You!Any attack thought you hold towards anyone is like a wall standing in front of a constant flow of miracles programmed to pour into your life. Change your thinking in order to remove the wall.
 
 
- Marianne Williamson -
 
 
 
Hej fina vänner mina!
 
Jag sitter här i grönskan hemma i trädgården som är i full blom, det är riktig sommarvärme! Häärligt!
Jag älskar våran trädgård...den ger näring näring för själen för kroppen för hela jag...och här spelas fotboll nästan varje stund...gräset är oklippt, ogräs växer...och äppelträden blommar, kastanjen blommar och vårat enda...något konstigt klippta päronträd ståtar med sina vackra grönska. Under päronträdet brukar vi sitta och få skugga ända tills risken för att få päron i skallen blir för stor :-)...då makar vi på stolarna dag för dag :-)... Men Anna i år lovar jag dig högtidligt :-) att vi skall köpa två parasoller och det snart...troligtvis nästa vecka... för det behövs en dag som denna, för att få lite skugga... Men I love the sun! Älskar solen!
Äppelträd i blom
 
Älskade min Gena sitter mittemot mig och jobbar ...telefonsamtal efter telefonsamtal, pust!  När han talar ryska så vrider och vränger han orden på ett unikt sätt, han är en verklig en ordets konstnär och även humorist, han får folk att skratta...Det ryska språket är sannerligen sååå rikt...alla böjningar...alla egna påhitt som görs... Själv har jag flera olika namn...inte bara Jessika och Jess utan det finns flera olika till beroende på humör :-)  Ja, vårat svenska språk älskar jag också med alla våra nyanser som vi har...och det finns en hel del som vi också kan hitta på med språket i både tal och skrift... ja, jag älskar att skriva det vet ni ju...även om det, som jag nämnt kan verka ibland som om Kråkan Krax har varit framme på tangentbordet...he he! Men det beror på mitt humör...och ja... måste skriva mer... och ja alla dessa tre prickars mellanrum som jag gör...det känns naturligt för mig, ibland blir det kanske för mycket...men jag gör som jag känn! :-)
Trädgårdsblogg :-) Ahhhh!
 
 
Jag minns min vän och mentor älskade min Carin, hon dog när hon var 89 år gammal för mer än tio år sedan när jag väntade vår första son... Hon bodde i en lägenhet på Östermalm...och där besökte jag henne de sista åren av hennes liv, ja hon var en god vän...så ung i själen...men samtidigt en så gammal själ och så vis och sååå levnadsglad. Hon gav mig så mycket inspiration. Hon talade en så vacker svenska...en som tillhör det förgångna känner jag nu...för det är så sällan jag hör den numera. Ända fram till sista året av sitt liv så cyklade hon...tyvärr så blev hon påkörd av en bil...och skadade höften tror jag att det var...och efter det kunde hon inte cykla mera. Jag minns mitt sista besök hos henne...då hade jag precis köpt ett par blåjeans till henne...liknande mina som hon tyckte så mycket om :-) Med henne talade vi alltid om livet..ur dess filosofiska och andliga perspektiv...ja hon lyfte mig alltid..med sina vackra livliga glada ögon. Och min Carin älskade blommor! Tack min fina vackra Carin! <3
De här förgyller vår trapp hemma :-)
 
Det spritter till av liv i kropp och själ en dag som denna när solen besöker oss och strålar..och fåglarna kvittrar och grönskan och blommorna doftar och omger mig och oss...Jag lever upp... Solen är det starkaste vi har i vårat solsystem så vad symboliserar det..?  Innan vi firade Jesu födelse den tid vi gör, så firades i Romarriket under en period fram till ca 300-talet Solguden vid Vintersolståndet...som är kring 21 eller 22 december varje år...sedan beslutades det att Jesu födelse skulle firas den dagen, då Romarriket antog kristendomen som sin officiella religion, en lättare övergång från en religion till en annan skulle jag tro... Men jag tror att det finns Högre symbolik i det...för Jesus Kristus har också jämförts med solen... Kristendomen har sina rötter längre bak i tiden än vi tror och likheter finns i alla religioner... Det viktiga är tror jag att inte tolka allt enligt bokstaven...för då är bokstaven död... Ja, nog om detta, en liten utsvängning från den passionerade religionsvetaren Jessika :-)
 
 
I dag har också varit en speciell dag... det är en dag att vara tacksam för Livet! För familjen för alla nära! Och bara för Allt! Tack! <3
 
 

 
Det har blivit en ny dag...min yngsta har precis somnat...fåglarna kvittrar vackert ute...sommaren är här... i dag hade vi fin picknick på dagis. Jag är glad att jag var med. Min ångest har ökat en del senaste två veckorna...men jag känner mig ändå hoppfull :-) Samtidigt känner jag hopplöshet ibland...en hel del i dag över att inte orka med allt...jag sparade min kraft till pickniken..och därför var jag tvungen att vila och just därför hoppade jag tyvärr över ett möte med min fina syster i dag, (Genas syster) som är i stan några dagar...så är livet för mig just nu...
 
Och helt plösligt nu så har jag hamnat med mina tre killar, ja min Gena inkluderat och barnen såklart, mitt framför semifinalen till Eurovision...jag skulle bara se om våran digitaltv äntligen fungerade, om våran ryska tv har kommit igång...efter ca en månad...ingen nöd på oss i och för sig....men tack Telia... Så nu blir det sittande tillsammans med lite mys...musiken är det väl inge vidare med,...enligt min smak...men alltid roligt se våra söner dansa roliga parodier framför tven :-) Och att sitta tillsammans :-) Älskar att ha min Gena här.
 
 

Dags att börja med grill...men den har redan invigts för ett bra tag sedan med en födelsedag :-)
 
 
Ps...såg just Loreen...Vad kan jag säga hon är helt enkelt Bäst!!!
 
 
Kraamisar på er alla! <3
 
 
 
If You Only Say One Prayer - Say Thank You!
- Det finns ingen Högre Religion än Sanningen -I går ganska sent kom vi hem hela gänget...efter fem dagar uppe i Tornedalen...som tydligen hade varit förstasidestoff med översvämningar...nja vi märkte av att vattnet låg högre såklart, men det är ju som det brukar kanske...när man befinner sig "mitt i", ja vårt hus ligger ju inte precis vid sjön, så märker man inte så mycket... Men det fanns ju de som råkade lite värre ut.

Skönt att komma hem från hem. Har flera hem som jag älskar. Här i Stockholm skiner solen och fåglarna kvittrar. Det var härligt att gå till dagis på morgonen med min numera femåriga tjej...som redan tycker det är sååååå långt kvar tills hon skall bli sex år....:-)
Första kvällen vi kom till Armasjärvi låg det lite snö kvar här och där...


Ja vad är verklighet? Mina rädda tankar om att snart kanske jag får en panikattack? Mina rädda tankar...som säger...hjälp kanske jag inte blir frisk? Eftersom jag fortfarande har ångest... vad gör mina tankar med mig...varför styr dem mitt liv så? Nu känns det som om de vill ta över...ja i och för sig har de styrt mitt liv så gott som hela livet utan att jag har märkt det...Tankarna sker ju för så många av oss automatiskt utan så mycket reflektion är det inte så? Det är som en maskin som tar över livet...och vad är då livet utan dessa tankar...hur kan jag bli starkare än mina tankar? Och vem är då i såfall Jag? Det leder till att det finns mitt lilla jag som följer de låga tankarna och ett Högre Jag som Höjer mig Över dessa tankar...Som får mig att Tänka Höga Tankar som gynnar mig själv och världen...Sann Glädje, Sann Kärlek, Sann Medkänsla...Mitt Sanna Jag!Nattkorrespondenterna i Armasjärvi...uppe sent och talade livet gjorde vi tre, gott grönt te, lite rött vin, bra film, men mest prat och lite "fejande" som min vän Elisabeth på fb uttrycker det :-)...internet lånar vi av farbror Sune sitter vi vid det fönstret eller i badrummet, båda med fönster mot hans hus, så fångar vi hans internet, finurligt va! :-) Tack fina min Anna och Susanne för mysiga dagar...och våra sötisar...fem tjejer och en kille <3Om ni tittar noga noga så kan ni se våra småttingar åka fyrhjuling tillsammans med min och Susannes snälle farbror Sune...och ännu en bit bort syns en liten bod eller ett förråd som har hamnat i sjön, under översvämningens grepp....Farbror Sune blev lekfarbror vår sista dag där...våra tre barn och en liten fin småkusin fick åka fyrhjuling, ja på släp, och det var ju Jättekul!!!:-) ..och sedan fick de åka i hans husvagn och sedan vankades det plättar och glass hemma hos farbror Sune och spelade spel gjorde de visst också...:-) Tack snälle farbor! Allt medan vi städade och fejade och packade...ja...jag packade och städade litegrann men Anna och Susanne sa till på skapen...Gå och Vila!!! Jag är nämligen en plockmaja...bara så att ni vet...men jag gick och tog mig en skön power nap inför resan och det var skönt!


Samtidigt är Jag såå Tacksam för morgonens promenad med min dotter <3...vi promenerar genom en liten skog till hennes dagis...och fåglarna kvittrar och det har börjat blomma överallt...sååå härligt! Såå lycklig att hålla min lilla fina tjejs hand och prata och bara vara...och såå glad att komma hem till mina älskade pojkar <3 !


Skogsglänta som jag älskar...


I blom på väg till dagisJag är tacksam för Livet! Jag är tacksam för varje dag och för varje år! Jag är tacksam för mina älskade barn! Jag är tacksam för min älskade Gena! Jag är tacksam för min älskade familj och för mina underbara vänner! <3 Jag är tacksam för sååå mycket! Jag är tacksam för att jag Vägleds och för att jag har en såå otrolig läkare Dr Burzynski och en sådan varmhjärtad klinik borta i Houston...Ja, jag är tacksam för såå mycket i livet! Jag är tacksam för vårat hus som jag älskar! Jag är tacksam för vårat hus i älskade Armasjärvi och hela den blomstrande naturen där och överallt! <3 Jag är tacksam för såå mycket i Livet!


Och tack alla fina ni som skriver så värmande kommentarer och mejl till mig! Tack <3 <3 <3Käärlek till er alla kära <3


Nu skall jag försöka få tag på en av mina fina underbara vänner för hon fyller år i dag! :-)


Kraamisar!JessikaIf You Only Say One Prayer - Say Thank You!


Det finns en glänta
Mitt i skogen
Som bara kan hittas
Av den som gått vilse
Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse


- Tomas Tranströmer -Hej älskade vänner därute!
Sitter i mitt vackra Armasjärvi och pratar med systra fina min Susanne och bästisen Anna min här om kvälla! <3 Vi talar om livet..våra sötisar sover...vi har alla med våra yngsta. Lugnet är något jag saknar just nu i livet...även om dagen började med en jobbigt utsläpp av energi...tack och lov hade jag Anna i närheten som kramade om mig...och sa till mig att andas lugnt så det hjälpte såå mycket. Tack min fina Anna och till er båda, Anna och Susanne för all hjälp ni ger mig och har gett mig speciellt i dag. Och tack snälla fina min Monia för att jag kunnat ringat dig i dag och att du finns där för mig! <3 Love you all!Det har varit mycket sista tiden hemma i Stockholm stress och tankar som malt om framtiden hur göra hur vara i livet...och sedan bestämde jag mig för att nu räcker det att hela tiden få så mycket hjälp med barnen och hemmet...så då bestämde jag mig för att börja ta i mer i hemmet och ja det blev för mycket för mig med en hel del annat... Jag vill sååå gärna komma i gång med livet och med att vara där för mina barn helt och fullt och att börja jobba... Men samtidigt så Lever jag ju just nu! Livet är just nu! Jag är bara här och nu! Och jag är tacksam för att vara här med min lilla tjej och vi hela gänget. <3


Nu dags att sova så det blev en kort blogg...Jag är tacksam för Livet och för ni älskade runt omkring mig! <3 ...men hur skall jag få till livet...fråga fråga...svaren finns inom mig...Lugnet här och tystnaden här hjälper mina tankar att lugnas och stillas. Tack Armasjärvi! Hur gör ni i livet?Kanske Moskva väntar på mig...eller jag väntar på Moskva...där var livet mer okomplicerat...även om det inte alltid var lätt...men det var mer samlat och vi var samlade som familj...
Kraaamar alltid! <3


Jessika


If You Only Have One Prayer - Say Thank You!

Some may do great things; others may do things that look less significant on the surface. Ultimately what you do is secondary. But how you do it is primary.- Eckhart Tolle -Sen kväll...alla sover...ja livet livet...skala ner skala ner...som jag skrev i min senaste kommentar till mitt senaste inlägg... ( ja kommenterar ingen annan så får jag väl kommentera mig själv, ha ha! :-) )
...känner att livet för mig handlar om Enkelhet att göra livet så enkelt som möjligt!Vackra vårblommor vid Fröken NilssonJag och min kära syster Susanne har talat mycket i dag om livet...eller snarare frågat oss...Vad vill vi i livet? Som det är nu så vill livet runt omkring sååå mycket stress...det rycker och drar och sliter i mig och i människor och i kanske framförallt våra barn...Hit och dit och fram och tillbaka...snabba klipp på tvrutan och datarutan... Är det det vi vill ha? Är det det jag vill ha för mig själv och min familj? ...Nej! Hur kan jag förändra det? ...det är nu i 40 års åldern som en stor chans finns...och mina barn behöver oss vuxna att ta vårat ansvar för dem att vägleda dem...att hjälpa dem i livet. Så känner jag väldigt starkt. Ja, vi diskuterar det mycket med min älskade man Gena också. Vad är viktigast i livet?
På väg till dagis med min dotter så finns det mycket vackert att se...


Det är som att livet har gått upp i spinn...barnen måste så mycket och vi måste såå mycket....var tar livsglädjen vägen...??? Jo, jag ser glädje i mina barn när de gör de aktiviteter som de älskar...och det är jag såå lycklig för...men det är såå mycket annat runt i kring. Vill jag allt det här...vill mina älskade allt det här...? Samtidigt såå har en människa såååå mycket kraft och styrka i sig att styra sitt liv...att förändra...om bara drivkraften och viljan finns...Se vad en människa kan ådstadkomma i livet....det finns så många exempel på det i historien.Älskade blommor på vår trapp :-)

Det är också på grund av min sjukdom som jag känner ännu starkare att mitt liv är ur min kontroll, jag får inte grepp om det...tusen mejl i veckan från skolor och dagis, födelsedagar, aktiviteter, räkningar, ja ALLT!!!...och privata mejl som skall svaras ( som jag är så tacksam för ) ... Jag hinner inte med livets tempo.

....Jag vill göra som Ferdinand...sätta mig i min trädgård och lukta på mina blommor...med min familj nära mig...och samtidigt kunna göra det jag älskar i livet...och att kunna ge kärlek och glädje...Kanske det kommer svar under natten...


Kraaam alla fina därute i Universum! Kärlek i massor till er alla!JessikaHär har vår älskade älskade son <3 somnat framför det han nu älskar så mycket att läsa...historia...
precis som jag gjorde nu :-)...somnade framför datorn...för nu är klockan nästan fyra på natten helt plötsligt...så nu släcker jag ner och sover några timmar till :-)If You Only Say One Prayer - Say Thank You!There is no stress in the world, only people thinking stressful thoughts.
Dr Wayne W Dyer
There is no stress in the world, only people thinking stressful thoughts.
Dr Wayne W Dyer
Varför är livet här såå stressigt? Och då menar jag med att ha aktiviteter och skola och alla dessa kalas som våra tre barn skall gå på...känns det igen? Och ca två- tre mejl var och varannan dag från två skolor och ett dagis...om diverse aktiviteter, information...Det är i och för sig bra att få veta vad som händer i skolan...men för mig känns det överväldigande att hinna läsa alllt...samt delta i alla aktiviteter som jag inte hinner ändå. Det känns för mig som ett heltidsjobb... Nu när jag fortfarande inte är i full kraft så hinner jag inte med...och min älskade man reser i sitt jobb...ett sätt att försörja oss...ja ett måste...och nu känns det att våra kära fina far och morföräldrar inte riktigt orkar med i samma kraft som tidigare...ja vad gör vi då? Eftersom jag som jag nämnde inte är i full kraft....Det kommer men jag är inte riktigt där ännu... Vi sitter framför den vackra elden vid vår öppna spis, sent om kvällen...alla sover...vi sitter här och talar om hur vi skall lösa denna ekvation i livet...hur få livet att gå i hop.
Tack vackra eld...behöver dig så ikväll...ditt värmande ljus och ditt lugnande knaster... som har värmt hjärtan i årtusendes årtusendes...Ja...hur lösa denna matematik...bo kvar...flytta...ja vi pratar i lugnet här om alternativ...


Hur skall vi leva våra liv i dag för att Leva och för att barnen våra älskade skall känna sig lyckliga och harmoniska...stressen smittar på barnen...hit och dit...


Ja...får sova på saken...och inte stressa om det...ofta längtar jag tillbaka till mitt Moskva där livet var mindre stressfullt...Godnatt kära fina vänner <3


Jessika


If You Only Have One Prayer - Say Thank You!
Hej kära mina!
Sitter här efter en stärkande promenad i mitt område på vårt mysiga café med sååå gott te och gott bröd, som jag köper hem till familjen, bland annat danskt rågbröd som är en av favoriterna hemma... Och även ett fruktbröd som är mittemellan bröd och fikabröd. Mitt favorit te här är det gröna teet...Sencha Blåbär....mmmmmm! Och jag hittade ett bröd här som är bakat av dinkelmjöl...om jag förstår det rätt så är det ett sorts urvete...som vi använde fram till medeltiden innan vi upptäckte det visserligen goda :-) vita vetemjölet, men ack :-) så onyttiga! Tips! bröd bakat med dinkelmjöl är faktiskt gott! I och för sig har nog min smak ändrats efter snart två år utan...vitt mjöl, socker, mjölkprodukter ( förutom  yoghurt  utan socker som jag kan äta ) och salt...ja lite salt bör jag få i mig och då helst havssalt som är det nyttigaste.
I går hade jag ett himla spännande och intressant möte med en av min syster Susannes vänner, hon är från New York och och är en proffessionell Storyteller/ Sagoberättare/ Berättare. Hon är på resande fot ofta och just nu är hon i Stockholm några dagar. Ja vad innebär det att vara Storyteller... Min uppfattning... Hon bor på olika platser i världen...ibland i längre perioder... En gång bodde hon på en plats i Latinamerika där hon mötte barn från orten, och och genom sin interaktiva berättarteknik där barnen deltar och genom sin smittande livsglädje, barnen på orten stolta över sitt ursprung. Hon gjorde något som kan tyckas enkelt, hon berättade om deras egen historia, ingen hade någonsin lärt dem någonting om deras egen historia. De var vad jag förstod fattiga barn som inte kunde nästan något om sitt både intressanta och spännande ursprung. En självklar del i hennes arbete är att lyssna på barnen/ungdomarna, och på så vis föra en dialog med dem. Hon kan också göra barnen/ungdomarna ja kanske likaså vuxna medvetna om mobbing...just genom sitt interaktiva berättande där barnen/ungdomarna är med och i just det här fallet hittar kreativa bättre lösningar än just mobbing i olika situationer.
Hur som helst så var det väldigt roligt och spännande att lyssna till hennes berättelser om sina resor i världen och möten med människor och platser. Hon är själv en väldigt inspirerande person och glad. Det jag också älskade med det hon gör är att hon överallt dit hon reser ger " Free Hugs" Gratis kramar. Hon har en skylt på sig och klär sig färgglatt och med vingar på sig...och ja, just ger kramar till den som vill bli kramad.  Det kan vara alla möjliga människor, hon nekar aldrig någon. Hon berättade att ibland kan just en kram få några människor att dela med sig av saker som de kanske aldrig berättat för någon. En hemlös berättade i tårar att det var först gången någon hade rört vid honom på tjugo år... I Sverige hade inte så många vågat krama henne när hon provat på vid tidigare tillfälle. Ja kanske vi är mer rädda för beröring här? Eller kanske folk blir rädda och tror att hon är galen...men hon är  en av de mest inspirerande, levande och visa människor jag mött. Jag tror jag tar med mig henne till mitt älskade Tornedalen...och kanske jag ställer mig där i min huvudort bredvid henne med vingar på ryggen:-) ... det vore nog bra för mig. En av de viktigaste gåvorna i livet vi kan få, Det är att ha förmågan att Ge! Och det behöver inte handla om materiella saker, även om det inte är fel heller att ge av sitt överflöd...men att ge av sin kärlek och glädje... Det är något som jag vill lära mig mer av Nu! För livet är Nu!
Hej kära mina!


Sitter här efter en stärkande promenad i mitt område på vårt mysiga café med sååå gott te och gott bröd, som jag köper hem till familjen, bland annat danskt rågbröd som är en av favoriterna hemma... Och även ett fruktbröd som är mittemellan bröd och fikabröd. Mitt favorit te här är det gröna teet...Sencha Blåbär....mmmmmm! Och jag hittade ett bröd här som är bakat av dinkelmjöl...om jag förstår det rätt så är det ett sorts urvete...som vi använde fram till medeltiden innan vi upptäckte det visserligen goda :-) vita vetemjölet, men ack :-) så onyttiga! Tips! bröd bakat med dinkelmjöl är faktiskt gott! I och för sig har nog min smak ändrats efter snart två år utan...vitt mjöl, socker, mjölkprodukter ( förutom  yoghurt  utan socker som jag kan äta ) och salt...ja lite salt bör jag äta och då helst havssalt som är bland det nyttigaste.
.
Vårt mysiga café en lagom promenad bort...Fina syster min med sin vän härliga Kristin och fina Sasha på mitt gamla café Sturekatten :-)
I går hade jag ett himla spännande och intressant möte med en av min syster Susannes vän, hon är från New York och och är en proffessionell Storyteller/ Sagoberättare/ Berättare.
Hon är på resande fot ofta och just nu är hon i Stockholm några dagar. Hon bor på olika platser i världen...ibland i längre perioder... Hon bor på olika platser i världen, ibland i längre perioder. Ja, vad innebär det att vara Storyteller...Min uppfattning av hennes berättelser….När hon befann sig i Latinamerika, i ett samhälle, arbetade hon med barn från orten. Genom sin interaktiva berättarteknik där barnen deltar och genom sin smittande livsglädje, fick hon barnen att känna sig stolta över sitt ursprung. Hon gjorde något som kan tyckas enkelt, hon berättade om deras egen historia... ingen hade någonsin lärt dem någonting om deras egen historia. De var vad jag förstod, fattiga barn som inte kunde nästan något om sitt både intressanta och spännande ursprung. En självklar del i hennes arbete är att lyssna på barnen/ungdomarna, och på så vis föra en dialog med dem samtidigt som hon berättar. Hon kan också göra barnen/ungdomarna ja kanske likaså vuxna medvetna om mobbing...just genom sitt interaktiva berättande där barnen/ungdomarna är med och i just det här fallet hittar kreativa bättre lösa mobbing i olika situationer.
Här ger fina Kristin gratis kramar med sina ängelvingar :-) (Hennes egen bild)Kristin kramar en liten pojke <3 (Hennes egen bild)
Kristin hemma på besök hos Susanne...leker Pippi med Susannes barn :-) Pippi var en av Kristins
favoritbarnböcker som barn :-) (Susannes bild)Hur som helst så var det väldigt roligt och spännande att lyssna till hennes berättelser om sina resor i världen och möten med människor och platser. Hon är själv en väldigt inspirerande person och glad. Det jag också älskade med det hon gör är att hon överallt dit hon reser ger " Free Hugs" Gratis kramar. Hon har en skylt på sig och klär sig färgglatt och med vingar på sig...och ja, just ger kramar till den som vill bli kramad.  Det kan vara alla möjliga människor, hon nekar aldrig någon. Hon berättade att ibland kan just en kram få några människor att dela med sig av saker som de kanske aldrig berättat för någon. En hemlös berättade i tårar att det var först gången någon hade rört vid honom på tjugo år... I Sverige hade inte så många vågat krama henne när hon provat på vid tidigare tillfälle. Ja kanske vi är mer rädda för beröring här? Kanske är nog överflödigt att skriva för mig…vi är mer rädda!  Folk här blir rädda och tror att hon är lite knäpp eller galen, är det inte så?...men hon är en av de mest inspirerande, levande och visa människor jag mött. Jag tror jag tar med mig henne till mitt älskade Tornedalen...och kanske jag ställer mig där i min huvudort bredvid henne med vingar på ryggen:-) ... det vore nog bra för mig. En av de viktigaste gåvorna i livet vi kan få, Det är att ha förmågan att Ge! Och det behöver inte handla om materiella saker, även om det inte är fel heller att ge av sitt överflöd...men att ge av sin kärlek och glädje... Det är något som jag vill lära mig mer av Nu! För livet är Nu!
Kraaamar Kraaamar Kraaamar Kraaamar till Er Alla kära!
Jessika
If You Only Say One Prayer – Say Thank You!