Helande promenad vid Moskvafloden

1kommentarer

Helande helande Solen som strålar gnistrande mot snön ... tog en stärkande eftermiddagspromenad efter att ha hämtat barnen....tack tack för att du finns och ger mig Styrka och inspiration... Tack för att du gör mig gladare i dag kära Sol! <3 Det gav mig sådan inspiration i livet att skriva att leva... och jag kände så starkt inom mig hur tacksam jag är för allt min älskade mamma gjort för mig. 
 
Uppfriskande promenad fem minuter hemifrån och ca 35 minuter från Moskva (Ja helt utan kö ca 20 minuter, kan bli en timme också men inte så ofta den senaste tiden) 
 
 
Härliga promenad med fågelkvitter i mitt Moskva.
 
 
Ändå föll jag lite senare.... ja, mina älsklingar de yngsta som inte inte vill gå och lägga sig för femtielfte gången i tid... och det blir ofta samma protester...och jag reagerar precis som jag inte vill och tänker att jag inte skall... med att bli arg... så blev det i kväll, men inte så farligt. Men vi avslutar alltid med kramar och saga och läsning, om vi hinner, men det har blivit mindre av läsning tyvärr den senaste tiden. Men i kväll försökte jag verkligen förvarna dem... om en timme så är det dags... Men ändå som sagt... protester... inga barn vill sova verkar det som, men jag är inte en sådan förälder som kan ha dem uppe till klockan tio eller elva... känner att barn behöver sin sömn, och även jag. Men ja, livet har varit minst sagt lite upp och ner för oss alla senaste tiden. Att jag blir arg beror mest på mig, ( det är ju jag som är vuxen och är den ansvariga ) och att jag och vi alla just nu går igenom en period som jag ser som en stor prövning redan i flera år, .....eller kanske jag skall kalla det utmaning... lite mer "positivt" ha ha! Livet livet!  
 
Men tack tack min älskade Sol för att du finns, ja utan Dig skulle ingen av oss finnas ;) ! ... men att förlora mamma älskade min det har tagit luften ur mig, som ett knytnävsslag i magen... men jag reser mig reser mig... Jag läste i en tidning nyligen en intervju, om en känd författare och jag tror att han även är journalist i Israel, han förlorade en av sina söner när sonen gjorde lumpen i ett av deras krig... och jag grät så tårarna rann när jag läste. Författaren beskriver att efter sju sorgedagar har dem inom judisk tradition något som kallas att åter vända till livet. Och det är menat till dem levande, de sörjande. Och det anser jag vara mycket vist. Men jag vet att jag inte klarar det på sju dagar... men att fastna i min sorg vet jag att mamma inte skulle vilja att jag gjorde. Hon vill att jag och mina syskon och älskade älskade pappa åter finner glädje i livet. 
 
 
 
Ja några ord från mig här om kvälla i Moskva... Livet vad är det... att stilla sitt sinne... den evigt omkringhoppande apan... in our mind.., det eviga pratet inom oss som vi inte ens är medvetna om dagligen, our "chatter box" som någon kallar det :-) ...  Och ja för mig är det att få in mer Skratt, Joy Joy Joy i livet! Kanske därför jag just nu inte klarar av annat än romantik och komedi vad gäller litteratur och filmer... nästan. Och nyheter... det har jag nog inte sett på i princip sex år...tack å lov. 
 
 
Sköt om er alla fina därute!
 
Kraamar 
 
 
Jessika
 
 
If You Only Say One Prayer - Say Thank You!
 
 
En mormor/farmor "babuschka" med sitt barnbarn skulle jag tro att det var ( i alla fall en äldre kvinna ) med en liten glad tjej på ca fem år byggde fina snöskulpturer vid floden.  
 
 
Våran "omhängnad" och grindar, runt vår gård är de bruna... Och under perioden, vi var borta sist så byggde sig vår granne, som har ett "minislott" lite extraskydd... innan var det bara lite högre än våran omhängnad (plank, staket, ja vad kallar man det ) ... ja så här ser det ut hos oss...;) Man "måste" ju skydda sig eller? Föredrar våra öppna gårdar i Sverige :-) ...Så här var det inte i början på 90-talet i Ryssland, men allt förändras ju... både på gott och ont... 
 
 
Kraam! 

1 kommentarer

Susanne

12 Mar 2013 21:13

Du skriver så fint älskade syster, du talar för mig också...Tack för det <3 kom precis på att jag inte har skrivit av mig alls men pratat desto mer, med mååånga. Men att skriva har en annan kraft än att prata och jag tror att båda är viktiga. Ska skriva någon dag här framöver, du inspirerar mig kära sis <3 <3 <3 Kraaaam

Kommentera

Publiceras ej