Är vi "Hardoholics"?

4kommentarer

The unconscious wants truth.
It ceases to speak to those who
want something else more than truth.

- Adrienne Rich -



Godeftermiddag alla vänner!
Vaknade precis efter två timmars sömn nu på eftermiddagen. Det kändes bra. :-) Den här lördagmorgonen var vi och lyssnade på ett föredrag. Det gick bra, men jag tog hjälp av mina tabletter, en kvarts...(två gånger, suck, but this too shall pass!), men även genom att köra med avslappning i hela kroppen och blunda vid olika tillfällen, inre kort meditation, också genom att sitta nära utgången, samt koncentrera mig på vad föredragshållaren talade om. Så det gick bra genom kombination av alla ingredienser..., tack tack tack!
(Bild på vårat nya hus i Houston och den nya bilen :-) ... :-), nej, bli inte rädda kära vänner, bara en liten promenad innan föredraget och vi passerade ett fint hus med en gammal fin bil)

Det var en kvinna, Anne Sermons Gillis, som talade om något som hon kallade Ezosophy. Hade aldrig hört talas om det förut. Men hon talade om något som jag känner igen i många andra författare, men alla beskriver det med lite olika vinklar. Det sätt hon höll sitt föredrag på var ovanligt och kreativt. Hon använde sig av hela kroppen, lite sång, mjukisdjur, en höna och en groda :-), En representerade Egot (grodan). Hon talade om att livet är paradoxer, och att det inte går att rama in på det sätt som religioner försöker göra. Ja, hon gjorde det hela på ett bra sätt tycker jag. Det hon ville förmedla med sitt föredrag var som jag uppfattade det följande; vi i den västerländska kulturen har uppfostrats till att livet är svårt, life is hard, och att life is suffering, livet är lidande. Hon gick ända tillbaka till den gammaltestamentliga kulturen och den tiden för att visa på det. Hon kallade oss alla för "hardoholics". Hon säger; It is time to give up Ego Driven Struggle, stress, sacrifice and suffering. Hon säger att dessa är resultat av "addictive mind pattern". Let´s give up addiction to drama. Låt oss ge upp vårt beroende till drama i våra liv. Relax take a break from this Ego Driven Struggle, stress, sacrifice and suffering... and make life ezier. Det vi tänker på blir större, expanderar. Positiva tankar skapar positiva resultat, negativa tankar skapar negativa resultat and easy thoughts create easy results.
(Favorit i repris. Vackra blommor)
Hennes mantra är: "Everything can be EZ or at least EZier". Livet kan bli enklare om vi väljer att inte följa vårt ego, och göra livet till ett liv av lidande, stress och uppoffring. Allt beror på hur vi ser på livet. Hur vi väljer att reagera, vår attityd till händelser i livet. Livet är ändå som det är, du kan inte ändra på nuet, men du kan välja hur du reagerar på nuet, du kan välja din attityd till livet. Väljer du att se dig själv som ett offer eller hur ser du dig själv? Det är lite som att säga flyt med i livet, kämpa inte emot. Att kämpa emot strömmen leder ingenstans... men att acceptera nuläget och att utgå därifrån med en positiv attityd gör dig mycket starkare, eller åtminstone acceptera det som är, istället för att direkt inte en suckande offerinställning... Då är du starkare i din handling. Utgår du ifrån en känsla av att vara ett offer, och är du negativ så har du mycket sämre utgångspunkt. Det här är min tolkning av det hon säger.
(Sasha och det vackra huset och bilen, ps. 32 grader varmt klockan tio på morgonen och kvavt...)
Hon gav oss alla ett enkelt armband för att vi skulle kunna påminna oss själva om hur vi kan leva livet Ezier. Här är hennes förslag på när vi kan använda oss av "EZ bracelet", EZ armbandet, som hon kallar det:
1. To stop anger while in traffic - especially towards other drivers -. Att förhindra ilska när vi befinner oss i trafik, när vi kör bil etc., speciellt ilska mot andra förare.
2. To stop criticizing others (both externally when talking with others and internally the way we think unkindly about other people.) - Att sluta kritisera andra (både i det yttre när vi talar med andra människor, eller när vi gör det genom att tänka negativa tankar om andra.)
3. To stop getting angry with yourself for not being enough, doing enough or knowing enough. - Att sluta bli arg på dig själv för att inte vara tillräcklig, för att inte göra tillräckligt eller för att inte veta tillräckligt.
4. To stop dragging past memories into the present - especially negative emotional memories. To stop ruining or cluttering up the present. - Att sluta älta gamla minnen här i nuet, speciellt negativa emotionella/känslosamma minnen. Att sluta förstöra nuet med det förgångna.
5. To stop making routine maintenance tasks hard - such as dusting, paying bills, phone calls etc. - Att sluta göra rutingöromål i livet till svåra saker, såsom, damning, (städning), betala räkningar, telefonsamtal osv
6. To stop being a doormat and standing up and saying "No" when you need self-protection. - Att sluta vara en "dörrmatta" och stå upp för dig själv och säga "Nej", när du behöver skydda dig själv.
7. To start saying "Yes", to creating more EZ-moments in your  life. Ask - "How can I make this easier?" Ask, "How would I be doing this, if it were easier?" - Att börja säga "Ja", för att skapa mera EZ- tillfällen i ditt liv. Fråga - "Hur kan jag göra det här enklare/lättare?", "Hur skulle jag göra det här om det var enklare/lättare?".
Ps. min översättning är väldigt ungefärlig...
Ja, detta lite om dagens föredrag. Lite tips för att förbättra livet eller hur?
(Big Apple here we come!)


Vi kom nyss hem från vårat sushiställe. Eftersom vi reser imorgon till NY, så bestämde vi oss för att äta ute....
Det har redan blivit sent, har varit tvungen att packa lite, och ja, tiden går och helt plötsligt är klockan halv tolv.. så dags egentligen att få lite sömn.
Så jag avslutar för ikväll. Vet inte hur mitt bloggande kommer att se ut in "The Big Apple", men lite mer variation på bilder hoppas jag det blir.

Godnatt kära vänner och vi ses!


Kärlek i massor till er!
Jessika


If You Only Say One Prayer - Say Thank You!



4 kommentarer

Karolina

08 May 2011 10:44

Jag älskar EZ punkterna! Det är sà sant och gör livet sà mycket behagligare. Glad att du kunde vara med pà föredraget:)

Puss o kram

Anna

09 May 2011 01:16

Låter som ett bra föredrag! Skönt att du kunde vara med på hela föredraget - strongt! Njut av New York! Den stan finns också på min "Önskereselista". Skulle vara så roligt att uppleva New York med dig, tror att vi skulle ha samma fokus på vad vi ville göra där. Kramkram Anna

Anna

09 May 2011 01:17

Låter som ett bra föredrag! Skönt att du kunde vara med på hela föredraget - strongt! Njut av New York! Den stan finns också på min "Önskereselista". Skulle vara så roligt att uppleva New York med dig, tror att vi skulle ha samma fokus på vad vi ville göra där. Kramkram Anna

Denise

12 Jul 2011 23:17

Jag tycker att du har en skitfin sida! Har du tid så slå även ett öga på min :).

Kommentera

Publiceras ej